VakıfBank'tan ekonomiye 163 milyar TL destek - Son Dakika
Güncel

VakıfBank'tan ekonomiye 163 milyar TL destek

VakıfBank, 2016 yılının ikinci çeyreğinde elde ettiği 587 milyon TL net kar ile yılın ilk altı ayında toplam 1 milyar 104 milyon TL net kara ulaştı.

10.08.2016 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VakıfBank'ın 194 milyar TL'ye yaklaşan aktif büyüklüğü ile ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile sağladığı destek 163 milyar TL'ye ulaşırken, toplam mevduatı 114 milyar TL'yi, toplam özkaynakları ise 18 milyar TL'yi aştı.

"15 Temmuz tarihinde milli iradeye, Ülkemize, Cumhuriyetimize, birlik ve bütünlüğümüze yönelik hain darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle bir kez daha kınıyorum. VakıfBank olarak, tüm varlık ve gücümüzle bu hain darbe teşebbüsü karşısında durmaya, tüm yurt sathında Ülkemize ve aziz milletimize kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğimizi tekrar vurgulamak istiyorum. Ülkemize, Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik menfur darbe teşebbüsü ve benzer olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, bu süreçten ülkemizin daha da güçlenerek çıkacağına olan inancımı tekrarlıyorum" diyen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, 2016 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını değerlendirdi.

Proje finansman kredileri ile reel ekonomiye artan destek

Yılın ilk yarısında Türkiye'de ekonominin, finansal göstergelerin ve bankacılık sektör dinamiklerinin daha da sağlam bir zemine oturduğunu ifade eden Genel Müdür Aydoğan, "Global piyasalardaki belirsizliklere ve artan kırılganlığa rağmen banka olarak yılın ilk yarısında başarılı bir performans gösterdik. Toplam kredilerimiz yıllık bazda %9.3 artışla 129.3 milyar TL'ye, toplam mevduatımız %13.8 artışa 114.1 milyar TL'ye ulaşırken, toplam aktiflerimiz yıllık %11 artışla 194 milyar TL'ye yaklaştı. Özellikle, yılın ikinci çeyreğinde ekonomik ve toplumsal kalkınmamız için kritik öneme sahip başta altyapı ve enerji olmak üzere proje finansman alanında büyümeye devam ettik. Proje finansman kredilerimiz dolar bazında ve çeyreklik bazda %3.5 oranında büyüyerek 8 milyar dolara ulaştı. Ülkemizin büyük altyapı projelerine ve reel ekonomiye desteğimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek" dedi.

Yılbaşından bu yana 2 milyar doların üzerinde yurt dışı kaynak temini

Reel sektörün kullanımına sunmak üzere yurt dışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak temin etmeye devam ettiklerini belirten Genel Müdür Aydoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yılbaşından beri sendikasyon, tahsisli bono satışı, ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı (İTMK-covered bond) ve çok uluslu kredi kuruluşlarından temin ettiğimiz krediler aracılığı ile 2 milyar doların üzerinde yeni kaynağı ülkemize getirdik. Bu işlemler arasında, Türkiye'de bir ilk olan 500 milyon euro tutarında, 5 yıl vadeli İTMK ihracının ayrı bir yeri bulunmaktadır. Söz konusu işlemimiz, ülkemizin en düşük kupon ödemeli ve en yüksek ratinge sahip tahvil ihraç işlemi olarak, The Covered Bond Report adlı dergi ile Uluslararası Sermaye Piyasası Birliği bünyesinde faaliyet gösteren İTMK Yatırımcı Konseyi tarafından ortak düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli ödülleri arasında yer alan "Yılın En İyi İlk Covered Bond İhracı" ödülüne layık görüldü. Ayrıca, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD), bankamız lehine ilave 150 milyon euro kredi limiti sağlaması, ki bu limit tek seferde EBRD'den aldığımız en büyük kredi limitidir, Türkiye ekonomisine, Türk bankacılık sektörüne ve VakıfBank'a duyulan güvenin bir yansıması olarak bizleri ayrıca gururlandırmıştır."

Güçlü sermaye rasyoları

VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Büyümeden ödün vermeden, verimlilik odaklı çalışma anlayışı ile elde ettiğimiz karın önemli bir bölümünü bilanço içinde tutmaya ve bu sayede sermaye rasyolarımızı iyileştirmeye devam ediyoruz. 18 milyar TL'yi geçen özkaynaklarımızla yılın geri kalanında da ekonomiye değer yaratacak projelerin ve reel ekonominin finansmanına devam edeceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel VakıfBank'tan ekonomiye 163 milyar TL destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi
    11:47 MİT, PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusunu etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nin sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'i Süleymaniye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Bilen, örgütün gençlik yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunuyordu ve gençleri tespit edip teşvik ediyor, ideolojik propaganda yaparak manipülasyon yapıyor ve eylem talimatları veriyordu.

  • Kırıkkale'de park halindeki otomobilin motor bölümünde çıkan yangın söndürüldü
    11:47 Kırıkkale'de park halindeki otomobilin motor bölümünde çıkan yangın söndürüldü

    Kırıkkale'de Hüseyin Kahya Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarı'nda park halinde duran bir otomobilin motor bölümünde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti
    11:47 Konya'da Otomobilin Otobüs Durağına Çarpması Sonucu 4 Kişi Hayatını Kaybetti

    Konya-Karaman kara yolunun 25. kilometresinde, otomobilin otobüs durağında bekleyenlere çarpması sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirirken, yaralılar ise hastanelere kaldırıldı.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.

  • Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü
    11:47 Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü Sporcusu Beyza Nur Akkuş Zafer Kupası'ndan Altın Madalya İle Döndü

    Bayburt Belediyesi Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Beyza Nur Akkuş, Antalya'da düzenlenen Zafer Kupası'nda 65 kiloda altın madalya kazandı. Akkuş'un yeni hedefi ise Avrupa Güreş Şampiyonası.

  • İstanbul'da 75 Milyon Liralık Yaban Hayvanı Kaçakçılığı Operasyonu
    11:46 İstanbul'da 75 Milyon Liralık Yaban Hayvanı Kaçakçılığı Operasyonu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 75 milyon lira olan koruma altındaki yaban hayvanlarına ait yüzlerce tahnite el konuldu. Operasyonda gözaltına alınan şüpheli hakkında işlemler devam ediyor.

  • Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı
    11:46 Ankara Merkezli Operasyonda 40 Tefeci Şüphelisi Gözaltına Alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tefeci oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de 40 şüpheli gözaltına alındı. 3 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ederken, 1 şüphelinin cezaevinde olduğu belirlendi. Yakalanan şüphelilerin Cumhuriyet Başsavcılığına sevk işlemleri Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak.

  • Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam
    11:46 Kayseri OSB eski Başkanı ve yöneticilerin yargılandığı davaya devam

    Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) eski Başkanı Tahir Nursaçan ile birlikte yöneticiler Adil Özhan, Ali Yaprak, Şeref Özdemir, Özer Bostancı, Seyhan Arifoğlu ve Süleyman Sarptaş'ın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada sanıklar katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Bir önceki mahkemede, cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklamıştı. Mütalaada, bazı sanıkların 'resmi belgede sahtecilik' ve 'zimmet' suçlarından beraat etmesi istenirken, duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

  • Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
    11:46 Erzurum ve Kars'ta kar nedeniyle 341 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

    Erzurum'da aralıklarla devam eden kar nedeniyle kırsaldaki 327 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı mahalle yollarındaki karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kars'ta da olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgede ekipler, yolların ulaşıma açılması için çalışmaya devam ediyor.

  • Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı
    11:46 Muğla Valisi İdris Akbıyık, Yaşlılara Saygı Haftası'nı Kutladı

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, yaşlıların genç nesle rehberlik ettiğini ve geleceğe ışık tuttuğunu belirterek, yaşlılara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti göstermenin önemine vurgu yaptı. Akbıyık, yaşlıların toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamak ve yaşlılığı yalnızlık ve umutsuzluk dönemi olmaktan çıkarmak için ortak sorumluluk taşıdığımızı ifade etti.

  • Bayburt Belediye Başkanı Engelli ve Yetimlerle İftar Yemeğinde Buluştu
    11:45 Bayburt Belediye Başkanı Engelli ve Yetimlerle İftar Yemeğinde Buluştu

    Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şubesi organizasyonuyla düzenlenen iftar yemeğinde engelli vatandaşlar ve yetim çocuklar ile bir araya geldi.


Advertisement