Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem; "Ulu Cami'de Ramazan Ayında Namaz Kılacağız" - Son Dakika
Yaşam

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem; "Ulu Cami'de Ramazan Ayında Namaz Kılacağız"

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem; "Ulu Cami\'de Ramazan Ayında Namaz Kılacağız"

Vali Salim Demir ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem camilerde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

18.04.2018 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Salim Demir ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem camilerde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi.

Ertem, yaklaşık 3 yıldır restorasyon çalışması süren ve ibadete kapalı olan 600 yıllık Ulu Cami'nin bu Ramazan ayında ibadete açılacağını ve restorasyon çalışmalarını yakından takip ettiklerini açıkladı.

Vali Salim Demir, restorasyon çalışmaları devam eden camilerde incelemelerde bulunmak üzere Uşak'a gelen Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın'ı makamında kabul etti.

Makam ziyaretinin ardından Vali Salim Demir ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile beraberindeki heyetle beraber Burma Cami, Ulu Cami ve Aliağa Camisinde incelemelerde bulunarak restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi aldılar.

İncelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, restorasyon çalışmaları süren Uşak Ulu Cami'nin Ramazan ayında ibadete açılacağını bildirdi.

Ulu Camide gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ve sona gelindiğini ifade eden Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip Ulu Cami Türkiye için önemli bir değer. Ufak tefek gecikmeler oldu, ancak bu tür restorasyon çalışmalarında bunlar normal, çünkü mimarinin özelliğinden kaynaklanan bazı yeni uygulamalar yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak her şey yolunda gidiyor, ramazan ayının ilk cuma namazını inşallah burada kılacağız." dedi.

Vali Salim Demir ise Ulu Cami'nin önemine değinirken, "Kentimizdeki en eski camilerden birisi burası. En ufak ayrıntı atlanmadan restorasyon sürüyor. Bizde çalışmaları yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İncelemeleri sırasında Vali Salim Demir ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'e Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Çakın, Vakıflar Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın ve uzman personel eşlik etti.

Uşak Ulu cami'nin yaklaşık üç yıldır süren restorasyon çalışmalarının bitmemesi ve yanlış yapılması iddiaları üzerine Uşaklılar yaklaşık 4 bin imza toplayarak çalışmaların doğru bir şekilde yapılarak bir an önce caminin ibadete açılmasını talep etmişti.

Bunun üzerine 26 Ekim 2016 tarihinde Vakıflar genel Müdürü Adnan Ertem Uşak'a gelerek yanlış restorasyonun durdurulması ve yeniden planlamamsı talimatı vermişti.

Daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğünden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 11Ekim 2017 tarihinde ilimize gelerek caminin onarım işinin Ramazan ayı içerisinde bitirilmesi için restorasyon yapan firma yetkilileri ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünden söz almıştı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem; 'Ulu Cami'de Ramazan Ayında Namaz Kılacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği
    15:35 Afyonkarahisar'da Kuraklık Nedeniyle Yağmur Duası ve İmece Yemeği

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesinde yaklaşık 100 kişi, kurak geçen havalardan dolayı yağmur duasına çıktı. Yağmur duasının ardından köylüler, imece usulüyle 51 koyun kestirip yaklaşık 4 bin kişilik yemek dağıttı. Vatandaşlar, yağmur yağması için yapılan etkinliklere devam edeceklerini belirtti.

  • Ödemiş'te kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 bekçi hayatını kaybetti
    15:34 Ödemiş'te kamyon ile motosiklet çarpıştı: 1 bekçi hayatını kaybetti

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Cezmi Yeniay yönetimindeki motosiklet ile M.Z. yönetimindeki kamyon çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olan bekçi Cezmi Yeniay hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yeniay'ın, Ödemiş Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak görev yaptığı ve eşinin hamile olduğu belirtildi. Kamyonet sürücüsü M.Z. ise gözaltına alındı.

  • Baba ve Oğul Define Kazısı Sırasında Hayatını Kaybetti
    15:32 Baba ve Oğul Define Kazısı Sırasında Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde mağarada kaçak define kazısı yaptıkları esnada jeneratörden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden baba ve oğlu Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi.

  • İznik'te define ararken hayatını kaybeden baba ve oğlu Gölcük'te toprağa verildi
    15:31 İznik'te define ararken hayatını kaybeden baba ve oğlu Gölcük'te toprağa verildi

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada hayatını kaybeden baba ve oğlunun cenazeleri, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde toprağa verildi. Tevfik (68) ve oğlu Okan Ö'nün (42) cenazeleri, İznik'ten yakınları tarafından alınarak Kavaklı Sanayi Camisi'ne getirildi. Cenazeler, öğle vakti kılınan namazın ardından İhsaniye Mezarlığı'nda defnedildi. Törene, Özdemir ailesi ve yakınları ile Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Yavuz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve vatandaşlar katıldı. Olay İznik ilçesi kırsal Gürmüzlü Mahallesi Karadere mevkisindeki mağaranın bulunduğu alana gelen Tevfik Ö. ve oğlu Okan Ö. ile İbrahim E'den (38) haber alamayan yakınlarının mahalle muhtarını araması üzerine bölgeye ekipler yönlendirilmişti. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kayanın dibinden 5 metre derinlikte kazı yaparak mağaraya giren 3 kişinin cansız bedenlerine ulaşmıştı. Gazdan zehirlenerek öldükleri değerlendirilen 3 kişinin cesetleri, ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonucu mağaradan çıkarılmıştı.

  • Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı
    15:29 Mardin'de trafik kazası: 1 kişi yaralandı

    Mardin'de meydana gelen trafik kazasında, Ömerli-Yeşilli kara yolunda bir otomobil şarampole devrildi ve sürücü yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

  • Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:29 Mardin Büyükşehir Belediyesi Mevsimlik Çiçeklendirme Çalışmalarına Devam Ediyor

    Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehrin giriş noktaları, cadde, orta refüj ve kavşaklarda mevsimlik çiçeklendirme çalışması yaparak kentin daha modern ve yaşanılabilir bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Ayrıca, kent genelinde ve tüm ilçelerde 400 bin mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştirilecek ve orta refüj, park ve bahçelerde yabani otlarla mücadele çalışmaları devam ediyor.

  • Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı
    15:25 Karaman'da Kayalıklarda Mahsur Kalan Oğlak Kurtarıldı

    Karaman'ın Bozkandak köyünde bir çiftçiye ait oğlak, kayalıklar arasında mahsur kaldı. Köylülerin kendi çabalarıyla oğlağı kurtaramaması üzerine AFAD ekiplerinden yardım istendi. AFAD ekipleri, oğlağı bulunduğu yerden kurtararak sahibine teslim etti.

  • Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı
    15:24 Adıyaman'da motosiklet kazası: Anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan anne ve oğlu, motosikletin çarpması sonucu yaralandı. Kazada yaralanan anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement