Vakit Çok Geç! - Son Dakika
Spor

Vakit Çok Geç!

Vakit Çok Geç!

Önce zirve yarışına havlu atan, ardından da Avrupa ümitlerini noktalayan Trabzonspor, Bursaspor’u ilk yarıda N’Doye, Yusuf ve Olcay’ın golleriyle devirdi. Yeşil-beyazlıların tek sayısı Sow’dan geldi: 1-3

14.05.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, Bursaspor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Ligde kalmayı garantileyen Bursaspor ile Akhisarspor'un Türkiye Kupası'nı almasıyla Avrupa ümitleri tükenen Trabzonspor'un buluşmasında ilk yarının bu kadar hareketli geçeceğine maçtan önce kimse inanmazdı.

Ancak yeşil-beyazlıların açık oyununun yanına bir de defans hataları eklenince goller erken geldi. İlk dakikadan itibaren pozisyon bulmaya başlayan bordo-mavililer 4. dakikada öne geçti: 0-1. Pereira'nın asistinde N'Doye ağları sarstı. 10'da Yusuf'un, 17'de ise Olcay'ın şutu direkten dönerken 20'de fark ikiye çıktı: 0-2. Bu kez asisti N'Doye yaparken gol Yusuf'tan geldi. Bursa orta sahasını çabuk geçen Trabzonspor 39'da Olcay takımını iyice rahatlattı: 0-3.

23. dakikada Aziz Behich ile rakip kaleye ilk şutunu atan ev sahibi ise Sow'u ilk topla buluşturmasında golü buldu. 43'te Batalla'nın ortasına kafayı vuran tecrübeli golcü takımını umutlandırdı: 1-3. Bir dakika sonra gelişen pozisyonda yeşil-beyazlılar penaltı beklerken hakem Yaşar Kemal Uğurlu 'devam' dedi.

İkinci yarıda Trabzonspor skorun verdiği rahatlıkla sahasına çekildi, Bursaspor ise pozisyon bulmakta zorlandı. İlk yirmi dakika orta alanda geçerken, 67'de bordo-mavililer 4. gole çok yaklaştı. Kale önünde topla buluşan N'Doye zor olanı yaptı ve meşin yuvarlağı dışarı yolladı. 89'da N'Doye, Faty'nin müdahalesi ile yerde kalırken hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Dame N'Doye'a Harun engel oldu ve mücadele 3-1 sona erdi.

Olcay Şahan cezalı

Bordo-mavili takımda Olcay Şahan, Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Karşılaşmanın 31. dakikasında rakibine faul yapan tecrübeli futbolcu, hakem Yaşar Kemal Uğurlu'dan sarı kart gördü. Olcay bu kartın ardından gelecek hafta oynanacak olan Karabükspor maçında forma giyemeyecek.

'İlk yarıda iyi oynadık'

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bursaspor karşısında rahat bir galibiyet aldıklarını söyledi, "Ligin sonu olmasına rağmen herkes her şeyini ortaya koydu" dedi.

Avrupa biletini alamasalar bile beşincilik iddiasını devam ettirmek için kazandıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Maça çok iyi başladık. İlk yarı çok iyi oynadık. Biz son haftalarda Türkiye'de bütün takımların içinde en çok pozisyona giren takımlardanız. Farklı kazanacağımız maçları kaybetmiştik. İlk yarı oynadığımız oyun mükemmeldi. İyi bir galibiyet aldık" dedi.

Bursa taraftarının karşısında galip gelmenin kolay olmadığını sözlerine ekleyen Çalımbay, "Rakip takım taraftarının  yarattığı atmosferi herkes gördü. Buradan üç puanla çıkan oyuncularımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

'Görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz'

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Bursa Trabzonsporlular Derneği'nde konuştu. Ağaoğlu, aldıkları görevi layıkıyla yerine getireceklerini belirterek, "Biz Trabzonspor geleneğinden gelen insanlarız. Her ne kadar Trabzonspor, Trabzonspor olmaktan uzaklaştıysa da bizi Türkiye'nin büyüğü yapan dinamiğin Trabzon'dan kaynaklandığını bilen ve bunu harekete geçirmek isteyen insanlarız" dedi.

Bursa Trabzonsporlular Derneği Başkanı Salih Mukul da kulübün her zaman yanında olacaklarını vurgulayarak, dernek olarak 10 bin 61 liralık bağış yaptı.

10 numara veda!

Sezon sonunda yeşil-beyazlı takımdan ayrılacak olan kaptan Pablo Martin Batalla'ya Bursa'daki son maçında yoğun ilgi gösterildi. Timsah'ta 249. karşılaşmasını oynayan tecrübeli futbolcu için maçtan önce sürprizler yapıldı.

Oyuncuların ısınmalarını tamamlamalarının ardından Başkan Ali Ay, Batalla için özel yaptırılan formayı Arjantinli yıldıza verdi. Maç seremonisine çıkılırken de her iki yarı sahaya '10' numara yazılı Batalla'nın formaları serildi. Güney Kale Arkası tribünlerinde de İspanyolca 'Seni torunlarımıza anlatacağız büyük kaptan' yazılı pankart açıldı.

Öte yandan 90 dakika boyunca da taraftarlardan Batalla sesleri yükselirken, hakem Yaşar Kemal Uğurlu bitiş düdüğünün ardından sarı kartını Arjantinli oyuncuya verdi.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Vakit Çok Geç! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement