Vale cinayeti davasında keşif yapıldı - Son Dakika
Güncel

Vale cinayeti davasında keşif yapıldı

Vale cinayeti davasında keşif yapıldı

KADIKÖY'de iki müşterinin yaşamını yitirdiği vale cinayetine ilişkin 1'i firari 4'ü tutuksuz 5 sanıklı dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı.

07.01.2020 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
KADIKÖY'de iki müşterinin yaşamını yitirdiği vale cinayetine ilişkin 1'i firari 4'ü tutuksuz 5 sanıklı dava kapsamında olay yerinde keşif yapıldı. Mahkeme heyeti, İstanbul Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri ile birlikte müşteki avukatı, sanıklar ve tanıklar ile birlikte olay yerinde inceleme yaptı.

Davaya bakan İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dava kapsamında olayın meydana geldiği Caddebostan'daki restorana giderek, restoranda ve restoranın bulunduğu sokakta olayın meydana gelişine ilişkin keşif yaptı. Mahkemenin talebi ile İstanbul Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri de bilirkişi sıfatı ile incelemeye katılarak keşfi kayıt altına aldı. Olayda yaşamını yitiren Murat Oğuz Orhan ve Emre Ağdaş'ın yakınları ve yakınlarının avukatları ile sanıklar ve tanıklar keşifte hazır bulundu.

Dosya kapsamında bir süre tutuklu kalan sanık Hakan Ekşi de keşif yerine gelerek olay anını mahkeme heyetine anlattı. Diğer sanıklar ve bazı tanıklar da olay yerine olay gününü anlattılar. Heyet, yaklaşık bir saat süren keşfin ardından olay yerinden ayrıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadıköy'de bir restoranda 5 Ocak 2018 tarihinde meydana gelen olayda emniyet amiri Adnan Ayhan'ın da karıştığı olayda Murat Oğuz Orhan ve Emre Ağdaş'ın hayatını kaybettiği belirtiliyor. Tetikçinin firari sanık Mehmet Halim Toprak olduğu öne sürülen iddianamede azmettirici olarak Hakan Ekşi gösteriliyor.

Olaydan kullanılan silahın ele geçirilemediği anlatılan iddianamede, tutuklu şüpheli Hakan Ekşi için, "Kasten öldürmeye azmettirme" suçundan müebbet ve "Kasten öldürmeye yardım etme" suçundan da 15 yıldan 20 yıla kadar, Mehmet Halim Toprak için "Kasten öldürme" suçundan iki kez müebbet habis cezası istendi. Emniyet amiri Adnan Ayhan, Mertcan Güven ve Murat Keleşoğlu hakkında da "Kasten yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vale cinayeti davasında keşif yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement