Vali Akbıyık sınır köylerini ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Vali Akbıyık sınır köylerini ziyaret etti

Vali Akbıyık sınır köylerini ziyaret etti

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Irak sınırında bulunan köy ve mezraları ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

12.08.2021 14:13  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Irak sınırında bulunan köy ve mezraları ziyaret ederek vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Hakkari merkez, ilçe, belde, köy ve mezraları ziyaret ederek halkın sorunlarını dinleyen Vali Akbıyık, Irak sınır köylerindeki ziyaretlerini ise sürdürüyor. Üs bölgelerde bulunan kahraman Mehmetçikleri ziyaret eden Vali Akbıyık, daha sonrada köy ve mezralara bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ve beraberindeki komutanlarla birlikte Irak sınırında Şemdinli ilçesine bağlı köy ve mezraları ziyaret eden Vali Akbıyık, vatandaşlarla sohbet etti. İlk olarak 150 hane ve bin 850 nüfuslu Konur Köyü ile Dereyanı Mezrasına geçen Vali Akbıyık daha sonra Aktütün ve Yeşilbayır Mezraları ile 110 hane ve 800 nüfuslu Uğuraçan köylerini ziyaret etti.

Konur ve Uğuraçan köylerinin içme suyunun karşılandığı Nogaylon Kayyunu bölgesine giderek, dağın altından çıkan su kaynağında incelemelerde bulunan Vali Akbıyık, köy meydanında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Ziyaret ettiği köylerde yoğun ilgi ile karşılanan Vali Akbıyık, yanına gelen çocuklara ise çeşitli hediyeler verdi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Akbıyık sınır köylerini ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi
    17:14 Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi

    Malatya'nın Kale ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın jürisinde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite Rektör Yardımcısı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı yer aldı.

  • İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor
    17:11 İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor

    İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.


Advertisement