Vali Aksoy'un Terme Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Vali Aksoy'un Terme Ziyareti

Vali Aksoy\'un Terme Ziyareti

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Terme ilçesini ziyaret ederek, geçen yıl sel felaketinde yıkılan alanlarda incelemelerde bulundu.

13.06.2013 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Terme ilçesini ziyaret ederek, geçen yıl sel felaketinde yıkılan alanlarda incelemelerde bulundu.

Vali Hüseyin Aksoy, Terme Kaymakamı Fahri Meral ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Vali Aksoy karşılama töreninin ardından protokol üyeleriyle birlikte Akbucak köyünde yol bakım-onarım çalışmalarını inceledi. Yol hakkında ilgililerden bilgi alan Aksoy, burada çalışan işçilere tatlı ikram etti.

Daha sonra Akbucak Köyü Muhtarlık binasına geçen Vali Hüseyin Aksoy, burada Akbucak Köyü Muhtarı ve köy halkı ile bir süre sohbet etti. Köyün sorunlarını dinleyerek not alan Aksoy, Akbucak Köyü Muhtarı Helim Güner'den köy hakkında bilgi aldı.

Yol sorunlarının olduğunu belirten Akbucak Köyü Muhtarı Helim Güner, "Köyümüz tarım, fındık, çeltik ve hayvancılık ile geçimini sağlamaktadır. Öğrencilerimizde taşımalı sistemle Terme merkez ilçesi okuluna gitmektedir" dedi.

Samsun Vali Aksoy burada yaptığı konuşmada, "Geçen sene sel felaketinden dolayı birçok köy yolumuz zarar gördü. Bunların yapımı için bütün kurumlarımızla birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Geçtiğimiz yıl 03 Temmuz'dan 10 Ağustos'a kadar Samsun'un çeşitli bölgelerinde aşırı yağmurlar nedeniyle sel riski ve afet oluştu. Birçok noktada önemli hasarlar meydana geldi. 14 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Onları geri getirmek mümkün değil. Onlara tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. 09 Temmuz 2012 tarihinde Terme ilçemizde yağmurlar nedeniyle köprümüz yıkılmıştı. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç'ın talimatlarıyla ilimize, İl Özel İdare'ye bu selin yaralarını sarmak üzere kaynak aktarıldı. Bu aktarılan kaynaktan köprülerimizi ve içme sularımızı yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı selin hiçbir olumsuz etkisi kalmayacak şekilde tamamlıyoruz. Biz bu yıl özellikle yollarımızda yama programına ağırlık verdik. Yollarımızın standartlarının daha üst noktaya gelmesi için yapmış olduğumuz yama 2.kat asfalt özelliği taşıyan bir yamadır. Terme ilçemizde bu yıl yaklaşık 100 kilometrelik bir yama programımız var. Bunun dışında Terme- Salıpazarı yolunun 15 kilometrelik ikinci kat asfaltının dökülmesine başlandı. Bunun yanı sıra 25 kilometrelik bir stabilize çalışması yapmaktayız. Bize gelen istekleri değerlendirerek buna göre çalışmalarımızı yapıyoruz" diye konuştu.

2/B arazileri ile ilgili köy halkının sorusu üzerine bilgi veren Aksoy, 2/B arazileri ile ilgili çıkan yasadan doğan haklardan dolayı böyle bir imkanı kaçırmamalarının altını çizerek, "2/B arazileri sonuç itibariyle hukuki yöntem ile kullanıcılarına belli bir ücret karşılığı verilmesi öngörüldü. Samsun genelinde de birçok yerde bu çalışmalar yapıldı. Vatandaşlarımız arazileriyle ilgili bedellerini ödediler. Tapularını almaya başladılar. Hatta bir kısmına valilik binamızda düzenlenen bir tören ile tapularını verdik. Bu fırsatı kaçırmamanızı ben size bir kişi olarak tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Akbucak Köyü Muhtarlık binasından ayrılan Vali Aksoy, 09 Temmuz 2012 tarihinde Terme ilçesinde yaşanan sel felaketinde yıkılan Dibekli-Köybucağı köyü arasında bulunan bağlantı köprüsünün yerine yeni yapılan köprünün inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat Mühendisi Mehmet Öntürk, köprünün yapımı ve çalışmalar hakkında Vali Hüseyin Aksoy'a bilgi verdi.

Vali Hüseyin Aksoy, yeni yapılan Terme İlçe Stadyumu, inşaatı devam eden Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını ve Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü hizmet binasını inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaret ve incelemelere ayrıca İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Aslan, Terme Kaymakamı Fahri Meral, Terme Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, Terme Ticaret Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Terme Ticaret Borsası Başkanı Haluk Trabzon, İl Genel Meclis Üyeleri Sabri Aslan, Kaşif Aksoy ve ilgili kurum müdürleri katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Aksoy'un Terme Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement