Vali Altıparmak, Afad Seminerinde Konuştu: Konunuzun Valisi Sizsiniz - Son Dakika
Güncel

Vali Altıparmak, Afad Seminerinde Konuştu: Konunuzun Valisi Sizsiniz

Vali Altıparmak, Afad Seminerinde Konuştu: Konunuzun Valisi Sizsiniz

Erzurum'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, yetkililerin sorumluluk almasını istedi.

28.03.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerinde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, yetkililerin sorumluluk almasını istedi. Vali Altıparmak, "Şu beklenmesin; Vali bey söylesin, biz de bunu hazırlayalım. Konunuzun valisi sizsiniz. Dolayısıyla siz valiyi çalıştırmak zorundasınız" dedi.

Polat Erzurum Resort Hotel'de başlayan ve 5 gün sürecek olan AFAD hizmet içi eğitim seminerini AFAD Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Dündar veriyor. Seminerin açılışına Vali Ahmet Altıparmak, Türkiye'nin değişik illerinden vali yardımcıları, kaymakamlar, Sivil Savunma Daire Başkanı Ahmet Atik, Planlama ve Zarar Azaltma Daire Başkanlığı'ndan Duygu Güner, Kızılay Erzurum Bölge Afet Müdür vekili Fatih Kökcan, AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karslı katıldı. Eğitim seminerinin açılışında konuşan Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum'un birinci derece deprem bölgesi olması nedeniyle lojistik desteklerle birlikte AFAD ve Kızılay'ın hazır durumda bulunduğuna dikkati çekti. Vali Altıparmak, şunları söyledi:

"Sadece AFAD'ı deprem olarak düşünmemek lazım. O yanlış bir şey olur. Adına 'kriz' demek belki daha doğru olur. Yaşayacağımız bir sel felaketi, büyük veya küçük çaplı bir deprem de olabilir. Birkaç yerleşim alanı yıkılabilir veya tüm bölge yıkılabilir. Belki bir terör olayı olabilir. Aklımıza, hayalimize gelmeyen bir takım olaylar olabilir. Bunlara her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Bunun için de şöyle derler; Her kriz pahalıya mal olur. Bir maliyeti vardır. Bu maliyet öncelikle para değildir. Paranın ötesinde zamandır, moraldir ve de tabi ki imajdır. Üst üste bu krizleri yaşayan ülke, şehir veya bir yönetici ister istemez bunların maliyetine katlanmak zorundadır. Bu çerçevede acil durum planları hazırlanmak zorundadır. Bu planlar krizleri önlemek için değil. Her şeyden önce krizin hasarını azaltmak içindir. Daha çabuk normal hayata dönmenin gayreti içinde hazırlanan planlardır. Bunun içinde bu planlarımızı sık sık güncellemek zorundayız. Şu beklenmesin; Vali bey söylesin, biz de bunu hazırlayalım. Konunuzun valisi sizsiniz. Dolayısıyla siz valiyi çalıştırmak zorundasınız. 'Vali bey talimat versin biz de yapalım' dediğimiz zaman saydığımız şu planların ve benzerinin çıkması mümkün değildir. Siz bir vali ne yapması gerekiyorsa, o çerçevede gayret edip hazırlayıp getirip sunmanız gerekiyor. Aksi takdirde hakikaten hazırlıklı olmak mümkün değil. Tabi bu güncellemenin yanında bunun sınanması, tekrar edilmesi lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Altıparmak, Afad Seminerinde Konuştu: Konunuzun Valisi Sizsiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement