Vali Amca"Dan Lösemili Ece'ye Özel Oda - Son Dakika
Güncel

Vali Amca"Dan Lösemili Ece'ye Özel Oda

EMRE AYVAZ - Sakarya'da yaşayan Aktaş ailesinin lösemi hastası 9 yaşındaki Ece'nin "özel oda" isteğini, mektup yazdığı "Vali Amcası" Hüseyin Avni Coş gerçekleştirdi.

07.04.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR SUBAŞI - EMRE AYVAZ - Sakarya'da yaşayan Aktaş ailesinin lösemi hastası 9 yaşındaki Ece'nin "özel oda" isteğini, mektup yazdığı "Vali Amcası" Hüseyin Avni Coş gerçekleştirdi.

Hamza ve Aysel Aktaş çiftinin en küçük çocuğu olan, 4 yaşında yakalandığı lenfoma kanserini yendikten sonra lösemiye yakalanan Ece, tedavi gördüğü hastanede Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a mektup yazarak, tedavi sürecinde sıkıntı yaşamaması için evlerinde "özel oda" oluşturulması için yardım istedi.

Ece, mektubunda "Vali Amca, adım Ece, çok hastayım ve çok da üzgünüm çünkü ben anneme, babama hiç sarılamayacağım. İlik nakli olduğum için odamın ayrı olması gerekiyormuş. Sen çok güçlü amcaymışsın." ifadesini kullandı.

Vali Coş da minik Ece'nin bu çağrısına yazdığı mektupla cevap verdi. Coş, mektubunda, "Ece, mektubunu aldım. Seni çok seviyorum. İyileşeceğine inanıyor ve dua ediyorum. Ailen ile seni aramızda tekrardan göreceğiz. Hediyeni aldım ve mutlu oldum. Görüşmek dileğiyle sağlık ve mutluluk dilerim." ifadesine yer verdi.

Ailenin Camili Mahallesi'nde bir eve yerleştirilmesini sağlayan Coş, Ece'nin tedavisine uygun bir oda hazırlattı.

Ece'yi yeni odasında ziyaret ederek ona tablet bilgisayar hediye eden Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ece'nin kendisine gönderdiği mektupla hastalığından ve dileğinden haberdar olduğunu söyleyerek, "Tedavi süreci hakkında bilgi veriyordu. Biz de bu mektuptan yararlanarak Ece'nin isteklerini, ihtiyaçlarını gidermek için arkadaşlarımız ve muhtarımızla çalışmalara başladık." diye konuştu.

Coş, bundan sonraki süreçte yine ailesiyle irtibatlarının devam edeceğini, kız çocuğunun sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, "Ece, Sayın Cumhurbaşkanımıza da yüreğinden geçenleri yazmış. Güzel resimler de yapmış. İnşallah Cumhurbaşkanımıza bunları ileteceğiz." dedi.

- "Biz kocaman bir aileymişiz"

Anne Aysel Aktaş da çocuklarının hastalığını öğrendiklerinde kabullenemediklerini, daha sonra hastalıkla mücadele sürecinin başladığını söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ece hastalığını yendiği için çok mutluyduk. Ece'yi okula yazdırdık, yarım dönem okula gidebildi. Bu süreçte hastaneden telefon geldi ve gittiğimizde Ece'nin lösemi olduğunu öğrendik. İkinci bir travma yaşadık ancak bu dönemde anne yüreğinin ne kadar savaşçı olduğunu öğrendim. Biz Ece ile bu savaşı yeneceğimizi söyledik. Doktorlarımız da bize çok duyarlı davrandı. Doktorlar Ece'yi çok sevdi."

Aysel Aktaş, Ece'nin hastalığı sürecinde güçlü bir duruş gösterdiğini, naklin yurt dışından gerçekleştirildiğini söyleyerek, nakilden sonra evlerine dönmek istediklerini fakat Ece'nin kendisine ait bir odasının olmadığını belirtti. Aktaş, "Küçük bir evdi. Ece ile hastane odalarında anne kız vakit geçiriyorduk. Daha sonra Ece, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a mektup yazdı. Vali Bey çok duyarlı, kendisine çok teşekkür ediyorum. Avni Bey, Ece'nin mektubuna cevap yazdı ve bize bir yıllığına bir ev kiraladı. Ece, odasına kavuştu." dedi.

KANSERDER Başkanı Nihal Akar'ın çabaları ve derneğin duyarlılığıyla odanın tahsis edildiğini ifade eder Aktaş, "Sayın Valimizin bu davranışı ve Ece'yi ziyaret etmesi bizi mutlu etti. Burada şunu anladım ki bir Türk vatandaşı hiçbir zaman tek değildir. Arkasında kocaman bir devlet vardır. Biz kocaman bir aileymişiz." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Amca'Dan Lösemili Ece'ye Özel Oda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement