Vali Baruş'tan Basın Kuruluşlarına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Baruş'tan Basın Kuruluşlarına Ziyaret

Vali Baruş\'tan Basın Kuruluşlarına Ziyaret

Malatya Valisi Aydın Baruş, kentteki gazeteciler cemiyetlerini ziyaret etti.

05.03.2019 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valisi Aydın Baruş, kentteki gazeteciler cemiyetlerini ziyaret etti. Baruş, yerel basının desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, bu konuda üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Vali Aydın Baruş, beraberinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hali İbrahim Kılıç ile birlikte ilk olarak Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada ilk olarak konuşan Cemiyet Başkan Vekili Ali Er, "Geçtiğimiz günlerde Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ile birlikte Sayın Valimizi ziyaret ederek, basının sorunlarını ilettik. Sağ olsunlar Valimiz bu konuda yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Vali Baruş ise yerel basının kamuoyunun sağlıklı haber alması adına çok önemli olduğunu dile getirerek, "Malatya'da kamuoyunun doğru bir şekilde oluşması, vatandaşın gündeminin takip edilmesi, problem ve sorunların doğru zamanda müdahale edilerek çözülmesi bakımından yerel basınımızı çok önemli bir yardımcı olarak görüyoruz. Bu açıdan da gazetecilerimize yardımcı olmak, bizim için mutluluk verici. Bu çerçevede yerel basınımızın hayatiyetini sürdürmesi bakımında da kamu kurumlarının ihale ilanlarının kamu ihale mevzuatına uygun şekilde yerel basında yayınlanması gerekiyor. Bazen tabi bu ilanlarda kamu kurumlarının çok sayıda ihaleyi açık ihale kapsamı dışında yapması nedeniyle gerçekleşmediğini görüyoruz. Kamu ihale kanunun getirmiş olduğu kurallara uygun bir şekilde kurumlarımız hareket ederse ihaleleri bölmeden ve ilan usulü ile yaparlarsa hem şeffaflık sağlanır hem de buradan yerel basınımızın yaşamını sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi açısında da ciddi bir katkı sağlanır. Bu açıdan dün imzaladığım bir talimat ile tüm kamu kurumlarına belediyelere bu husustaki üzerinde titizlikle durulması gereken noktaları hatırlattık. İnşallah bundan sonra yerel basınımız kamu ihale ilanlarında gerektiği layık olduğu payı alır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Vali Baruş daha sonra Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini ziyaret etti. Burada Başkan Fatih Avcı ve yönetimi ile görüşen Baruş, "Yerel basında çalışan arkadaşlarımızın birtakım zorluklar içerisinde görev yaptıklarını biliyoruz. Onlara yardımcı olmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Çünkü yerel basınımızdan sağlıklı haber aldığımız takdirde bizler de kamu görevlerinin daha sağlıklı yürütüleceğine inanıyoruz. Bu anlamda katkı sunan tüm gazetecilerimize, tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz, bizim görevlerimizde eksikliklerimizi görme imkanı sağladıkları için" ifadelerine yer verdi.

Başkan Avcı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Valimize hem ziyareti için hem de kendisini geçtiğimiz günlerde ziyaret etmiş, yerel basının özellikle yazılı basının ayakta kalması için kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen gazetelerde yayınlanacak resmi ilanların takibi ve bu ilanların sayısının artırılması noktasında taleplerimizi iletmiştik. Sayın Valimiz konunun çok ciddi ve sıkı bir şekilde takipçisi oldu. İlgili kamu kurum ve kuruluşlara yazılar hazırlandı. En kısa zamanda bu yazılar gönderilecek. Dolayısıyla Malatya'da görev yapan bütün arkadaşlarımızın bu hakkının korunması noktasında Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Baruş'tan Basın Kuruluşlarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu
    17:09 Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, öğrencilerle kitap okudu

    Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Kütüphane Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Yılmaz, kitap okumanın önemine vurgu yaparak üniversitede kitap okuma etkinliklerinin yaygınlaştırılacağını ve kampüslerde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Etkinlikte en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi.

  • Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü
    17:08 Isparta'da Mahalli İdareler Seçimleri için Tedbirler Görüşüldü

    Isparta Valisi Aydın Baruş başkanlığında düzenlenen Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantısı'nda, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için alınan ve alınacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Isparta genelinde 330 bin 236 seçmenin bin 153 sandıkta oy kullanacağı ve seçimler boyunca 2 bin 28 polis ve jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

  • Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
    17:08 Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi

    Söke Basket Spor Kulübü (SBK) ve Kuşadası Academy Spor Kulübü (KASK), gruplarındaki 7 maçını da yenilgisiz tamamlayarak finalde karşı karşıya geldi. Final maçında sporcular, velilere anlamlı bir mesaj vermek için pankart açtı. Kulüplerin antrenörleri ise çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve saygı değerlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Her iki kulübün kurucu antrenörü ise velilere teşekkür etti ve çocukların gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    17:08 Düzce'de Tarımsal Üretimin Planlanması Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

    Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı ilgili Genel Müdürlüklerin katılımıyla tarımsal üretimin planlanması konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, tarımsal üretimin planlanması ilkeleri ve geleceğe yönelik hedefler tartışıldı.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri toprağa verildi
    17:07 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden İbrahim Keskin ve Mehmet Sultan Allahverdi'nin cenazeleri düzenlenen törenlerle defnedildi. İbrahim Keskin'in cenazesi Arsin ilçesindeki Merkez Camisi'nde, Mehmet Sultan Allahverdi'nin cenazesi ise Rize'nin İyidere ilçesine bağlı Kalecik köyündeki Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi. Diğer işçi Dinçer Uzunosmanoğlu'nun cenazesi ise yarın Trabzon'da defnedilecek.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı
    17:06 Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının maç programını duyurdu. Beşiktaş - MKE Ankaragücü, İstanbulspor - Fatih Karagümrük, Konyaspor - Corendon Alanyaspor gibi maçlar bu hafta oynanacak.

  • Van'da Torbacılara Operasyon: Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi, 29 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı
    17:06 Van'da Torbacılara Operasyon: Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi, 29 Şahıs Hakkında İşlem Yapıldı

    Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Van'da 'torbacı' diye tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirildiği ve 29 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi. Operasyon sonucunda 242,96 gram esrar, 50,66 gram metamfetamin, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 adet ecstasy ve 7 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi.


Advertisement