Vali Büyük'e Veda Yemeği - Son Dakika
Yerel

Vali Büyük'e Veda Yemeği

Vali Büyük\'e Veda Yemeği

Büyükşehir ev sahipliğinde, kentin dinamikleri, Vali Büyük’e iftar sofrasında veda etti.

08.06.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir ev sahipliğinde, kentin dinamikleri, Vali Büyük'e iftar sofrasında veda etti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da çok sayıda bürokrat, siyasetçi, işadamı ve sivil toplum kuruluşu liderinden oluşan Salı Grubu üyeleriyle birlikte, görev süresi sona eren Vali Mustafa Büyük için veda yemeği, iftar programı düzenledi.

VEDA YEMEĞİNİ KENT DİNAMİKLERİYLE BİRLİKTE VERİYORUZ

Başkan Hüseyin Sözlü, şehitlerin verildiği bir ortamda Ramazan Ayı'nı idrak ettiklerini belirterek, şehitler için Allah'tan rahmet diledi. Başkan Hüseyin Sözlü, "2 yıldır Adana görev yapan Sayın Valimiz Mustafa Büyük Bey, yeni görevlerinden dolayı Adana'dan ayrılıyor. Bu nedenle, Adanalılar olarak böyle bir yemekte kendisine ev sahipliği yapıyoruz. Belediyeler, doğal olarak bulundukları şehirlerde ev sahibidirler. Bugünkü iftar yemeğini, şehrimizin 15 belediye başkanı ve Adanalılar adına verilmiş bir yemek olarak kabul etmek daha doğru olacaktır. Sayın Valimizin Adana'da perşembe günü programı sonlanıyor. Adana'da çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve işadamının oluşturduğu Salı Grubu'nun, Vali Mustafa Büyük Bey'e vereceği veda yemeğiyle, belediyemizin veda yemeğini bir çatı altında toplayarak, bugünkü iftar organizasyonunu yaptık. Zaman dar olduğu için Sayın Valimize ev sahipliğini birlikte yapmak istedik" dedi.

HAK VE HUKUKU GÖZETEN, SEVİLEN, İZ BIRAKAN BİR İNSAN...

2 yıldır Vali Mustafa Büyük'le birlikte çalıştıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Kamu görevleri dönem dönemdir. Türk Devlet geleneklerinde Valilik en köklü görevlerden biridir. İlk ortaya konulduğundan bu zamana kadar çalışma şekli aynı olmuştur. Zor dönemlerde, ülkenin dört bir yanında görev yapma gereğini yerine getirmişlerdir. Elbette Adana farklı siyasi görüşlerin, memleketin dört bir yanından gelen insanların harman olduğu bir şehirdir. Sayın Valimiz Adana'da hakkın, hukukun temsilcisi olmuştur. Herkese eşit davranmıştır ve herkesin hakkını gözetme noktasında çaba içinde olmuştur. Mensubu olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nde, devlet adamlığı geleneğini, kumaşını korumak üzere gösterdiği hassasiyet için ben belediye çalışanları ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Adana kendisini seviyor. Hakkı hukuku gözeten bir Vali olarak Adanalılar kendisini seviyor. İz bırakan bir Vali olarak anılacağını söylüyorum. 2 yıl, bir kamu yöneticisi için çok uzun bir süre değil ama bu iki yılda çok işler yapılabileceğini de göstermiştir. Adana'nın bütün eşrafı burada. İki yıl, verimli, barış ve huzur içinde bir dönem olarak geride kalmıştır. Muhakkak sayın Valimizin bunda katkısı çok büyüktür. Biz kendilerini hep güzel hatıralarla anacağız, kamu yönetiminde adaletli anlayışıyla, huzur iklimini tesis etme yönündeki gayretleriyle anacağız. Türkiye Cumhuriyeti kendisini muhakkak değerlendirecektir. Kendisine 'Hakkınızı helal edin' diyoruz. Gittiği yerde başarılar diliyoruz" diye konuştu.

KABUL EDERSENİZ BUNDAN SONRA HEMŞEHRİNİZİM

Valİ Mustafa Büyük, Ramazan ikliminin eşsiz hissiyatın, birlik beraberliğin, toplumdaki dayanışmanın her yönüyle arttığı bir ortam olduğunu kaydetti. Ramazan'ın, öfkenin, kızgınlığın, ayrılıkların ortadan kalktığı bir ay olduğunu, şehitlerimiz için Allah'tan rahmet dilediğini vurgulayan Vali Büyük, duygularını şöyle dile getirdi: "Adana'da her kesimden gördüğüm büyük ilgiyi, alakayı, sevgiyi, hissiyatım yükselerek, mutluluğum artarak izliyorum. Bir fani için dünyada yaşanabilecek en güzel duygulardan biri, yaşadığı toplumun, hizmet ettiği insanların kendisine iyilikle muamelesidir.

Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birinde iki yıl görev yaptım. Toplumun her kesiminden müthiş bir destek ve dayanışma ruhu gördüm. Herkes, Adana'nın geleceği için birlikte hareket etme isteği içinde oldu. Bu çabaların içinde benim de payım varsa çok mutlu olurum. Hizmet ve kalkınma elbette olacak ama manevi yönden birliktelik çok daha önemli. Toplumun sevgisini kazanabilmek her şeyin önünde. Ben de amacımı, toplumun gönlüne girmek olarak koydum. Çok şükür bunu gerçekleştirmeyi başardım. Kabul ederseniz bundan sonra hemşehrinizim." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Büyük'e Veda Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement