Vali Büyükersoy, Asp İl Müdürlüğü Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı - Son Dakika
Yerel

Vali Büyükersoy, Asp İl Müdürlüğü Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Vali Büyükersoy, Asp İl Müdürlüğü Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Vali Vedat Büyükersoy, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

27.12.2013 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Vedat Büyükersoy, Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

ASP İl Müdürü Hamdullah Karasu, "Aile Eğitim Programı" (AEP) kapsamında 2014 yılında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili Büyükersoy'a bilgi verdi.

Karasu, ASP Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, sağlıklı, mutlu, müreffeh aileler oluşturmak amacıyla, 81 ilde yürütülen AEP çerçevesinde planlanan eğitimleri anlattı.

Program kapsamında paydaş kurumlara da ziyaretler yapıldığı belirten Karasu, şunları kaydetti:

"Ziyaretlerde idari amirlere, AEP tanıtıldı. Muş'ta bu program çerçevesinde yapılan, yapılacak çalışmalar anlatıldı. Kendilerine AEP eğitim kitapları, masa takvimi, kalem ve tanıtım DVD'sini içeren eğitim seti hediye edildi. Ayrıca AEP çerçevesinde eğitimler veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, ancak bilinçli, eğitimli, donanımlı ailelerde yetişebileceğini biliyoruz. Yavrularımızın ilk öğretmenleri olan anne, babalarımızı çok seviyor, bu tür eğitimlerle onlara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 2014 yılında yaklaşık 5 bin aileye eğitim vermek için eğiticilerimizi görevlendirdik ve planlamalarımızı yaptık."

Bilgilendirmenin ardından ailenin önemine dikkat çeken Büyükersoy, programın milli eğitim, sağlık ve müftülük gibi diğer kamu kurum ve kuruluşlarla işbirliği çerçevesinde yürütülmesinin faydalı olacağını ifade etti. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Büyükersoy, Asp İl Müdürlüğü Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement