10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika
Güncel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk\'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.11.2020 12:34  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çağatay, mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Atatürk'ün, Türk milletinin lideri olmakla kalmadığını, bütün dünyanın takdirine şayan olan bir lider olduğunu kaydeden Çağatay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Günümüz Türkiyesinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında şüphesiz ki Atatürk'ün getirmiş olduğu inkılapların ve yeniliklerin tesiri büyüktür. Atatürk, Türk milletine inancını ve güvencini hiçbir zaman yitirmemiştir. Her Türk evladı bugün aynı şevkle Atasının açtığı yolda ilerleme gayesi içerisindedir. Atatürk'ün canı pahasına savunduğu bu vatanı bugün bizler korumakla mükellefiz. Türk milletine armağan ettiği bu vatanın her karış toprağında onun izlerini görmekteyiz. Bize düşen görev Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğini ve bağımsızlığını korumak, emanete en iyi şekilde sahip çıkarak dış mihraklara karşı vatanımızı cansiperane savunmak olacaktır."

Başkan Tanğlay ise milletin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle andıklarını ifade etti.

Tanğlay, mesajında şunları kaydetti:

"Aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir ilkedir. Ülkemiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bugüne eğitimde, sağlıkta, sanayide, ekonomide ve diğer alanlarda fazlasıyla gelişmiş durumdadır."

Rektör Yardım ise milli mücadelenin önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 82. yılında saygı ve rahmetle andıklarını bildirerek, "Atatürk'ün hatırasına sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza, Cumhuriyete, kardeşliğimize ve ülkemizin köklü medeniyet birikimine sahip çıkmayı gerektirir. Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı sevgi, saygı ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement