Vali Çakacak, Aksıfat Barajı İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Çakacak, Aksıfat Barajı İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Vali Çakacak, Aksıfat Barajı İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yapımı devam eden Aksıfat Barajı’nın tamamlanmasının ardından yaklaşık 83 bin dekar tarım alanının sulama suyuna kavuşacağını bildirdi.

18.11.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yapımı devam eden Aksıfat Barajı'nın tamamlanmasının ardından yaklaşık 83 bin dekar tarım alanının sulama suyuna kavuşacağını bildirdi.

Vali Çakacak, Lamas Çayı'nın kaynağını oluşturan Aksıfat Deresi üzerinde inşası devam eden Aksıfat Barajı şantiyesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vali Çakacak'a, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ile DSİ 67. Şube İl Müdürü Savaş Arslan da eşlik etti.

Çakacak, depolama hacmi 59,25 milyon metreküp, kurulu gücü 8,10 milyon kilowatt saat olan ve toplam 82 bin 140 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyaçları ile yöre beldelerinin içme-kullanma suyunu karşılaması planlanan Aksıfat Barajı ve Baraj İçme Suyu Rölakasyonu ile ilgili DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'dan bilgi aldı. Vali Çakacak, daha sonra inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından Harfilli Mahallesi'nde bir kıraathanede vatandaşlarla buluşan Çakacak, vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve talepleri dinledi ve Aksıfat Barajı ile ilgili bilgi verdi. Barajın yapımının tamamlanmasıyla yaklaşık 83 bin dekar alanın sulama suyuna kavuşacağını belirten Çakacak, ayrıca çevre mahallelere içme suyu sağlanacağını ve hem Mersin hem de ülke ekonomisine önemli miktarda katkı sağlayacağını kaydetti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çakacak, Aksıfat Barajı İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement