Vali Çakır, Kastamonu'da görevine başladı - Son Dakika
Güncel

Vali Çakır, Kastamonu'da görevine başladı

Vali Çakır, Kastamonu\'da görevine başladı

Son Valiler Kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişi görevinden Kastamonu Valisi olarak atanan Avni Çakır, görevine başladı.

17.06.2020 17:34  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son Valiler Kararnamesiyle Mülkiye Başmüfettişi görevinden Kastamonu Valisi olarak atanan Avni Çakır, görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararları ile Mülkiye Başmüfettişi görevinden Kastamonu Valisi olarak atanan Avni Çakır görevine başladı. Çakır, Valilik binası önünde Garnizon Komutanı Personel Albay Gamze Aydoğdu, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, protokol davetlileri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kastamonu Valiliği görevine başladığını söyleyen Vali Avni Çakır, "Kurtuluş Savaşımızın simge şehirlerinden birisi olan eşsiz tarihi ve doğası ile huzur bölgesi, evliyalar diyarı, kadim şehir Kastamonu'ya Vali olarak atanmaktan çok büyük onur duydum. Bu vesileyle beni bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın İçişleri Bakanımıza duydukları güven için şükranlarımı sunuyorum. Yeni görevimin ilimiz ve şahsım için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Bu yüce millete hizmet etmek büyük bir onurdur. Bununla birlikte çok önemli sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bu sorumlulukların bilincinde olarak, yönetimde temel yaklaşımımız insanı merkez alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacaktır" dedi.

"Kastamonu'yu daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız"

Kastamonu'nun daha ileriye taşınması için var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Vali Çakır, "Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye açık olacak, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağız. Makamda oturmaktan ziyade sahada ve vatandaşlarımızın arasında olmaya özel önem vereceğiz. Özellikle devletin desteğine ve şefkatine daha çok ihtiyaç duyan şehit aileleri ve gazilerimiz, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, kimsesiz-yetim çocuklarımız, engellilerimiz, yaşlı insanlarımız, öğrencilerimiz ve gençlerimizle her fırsatta bir arada olmaya gayret göstereceğiz. Eğitimden sağlığa; güvenlikten ulaşıma; altyapıdan tarıma, ekonomik büyümeye; gençlere yönelik hizmetler, spordan turizme; sosyal yardım ve hizmetten çevrenin korunması ve sürdürülebilir kalkınmaya kadar tüm alanlarda Kastamonu ilinin daha ileriye taşınması için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Çakır, Kastamonu'da görevine başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız
    21:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'deki vahşeti durdurmak için daha fazla çaba harcamamız gerektiğini belirtti. Ayrıca, Batılı ülkelerin İran'a karşı tek ses olarak tepki verebildiğini, aynı şekilde İsrail'e de 'dur' demeleri gerektiğini vurguladı.

  • Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    21:18 Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı öncesinde Bodrum'da koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşlar katıldı. Yarış, Milas-Bodrum arasındaki etaplarda gerçekleşecek ve Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.

  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ile birlikte NATO üssünü ziyaret etti
    21:14 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ile birlikte NATO üssünü ziyaret etti

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile birlikte ülkenin doğusundaki NATO müttefik birliklerin konuşlandığı Novo Selo Askeri Üssü poligonunu ziyaret etti. Radev, Ukrayna'daki savaşın ardından Bulgaristan'ın savunma harcamalarını arttırdığını ancak orduda hala personel eksikliği olduğunu ve eski Sovyetler Birliği üretimi silah ve ekipmanlara güvenildiğini belirtti.

  • Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı
    21:13 Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı

    Karabük'te gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı veya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti
    21:12 Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti

    Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan ve Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri proje kapsamında İspanya'nın Albacete Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

  • NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu
    21:10 NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu

    NVIDIA, yapay zeka destekli DLSS teknolojisinin üç yeni oyun tarafından benimsendiğini duyurdu. Bu güncelleme, Steam'de en çok istek alan bir oyun dahil olmak üzere sevilen yapımlara DLSS desteği sağlayacak. DLSS, GeForce RTX ekran kartlarıyla oyunların grafik performansını artırarak hem grafik kalitesinde iyileşme hem de performans artışı sağlıyor. Yeni oyunlar arasında Manor Lords, Oddsparks: An Automation Adventure ve Welcome to ParadiZe bulunuyor. NVIDIA, RTX teknolojilerini içeren 500'den fazla oyun olduğunu belirtiyor ve RTX ekran kartı sahiplerinin daha fazla oyunda performans artışı yaşayacağını vurguluyor.

  • Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu
    21:09 Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu

    Dongfeng, Avrupa'da üretim yapmak ve istihdam alanı oluşturmak için İtalya hükümetiyle görüşmelere başladı. Şirket, İtalya'da bir fabrika açarak üretim kapasitesini artırmayı ve Avrupa pazarına daha yakın olmayı hedefliyor. Görüşmelerin olumlu ilerlediği ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir tesis kurulması planlandığı belirtiliyor.


Advertisement