Vali Çiçek: "En Hızlı Şekilde Gereken Yapılacak" - Son Dakika
Güncel

Vali Çiçek: "En Hızlı Şekilde Gereken Yapılacak"

Muğla Valisi Amir Çiçek, yolcu midibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana trafik kazasında, son belirlemelere göre 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını belirtti.

13.05.2017 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Valisi Amir Çiçek, yolcu midibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana trafik kazasında, son belirlemelere göre 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını belirtti.

Çiçek, Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, kazanın yaşanmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kazada hastaneye kaldırılan 1 kişinin daha hayatını kaybettiğini aktaran Çiçek, "Son yaptığımız belirlemelere göre olayda 24 kişi hayatını kaybetti, 10 da yaralımız var. Bunların da hastanelerde tedavisi devam ediyor." dedi.

"(Kazanın oluş şekli) Büyük bir ihtimalle fren boşalıp virajı alamaması veya bu nedenle midibüsün bariyerlere çarpıp, karşı yola geçip, aşağı düşmesi şeklinde olduğu yönünde. Detaylar incelenecektir"

"Devrilen midibüs tamamen paramparça olmuş ve içindeki yolcularımız sağa sola dağılmış"

"Bu araç şirkete bağlı değil. Bildiğimiz ticari araç. Arkadaşlar gerekli kontrollerini yaptılar. Bir sıkıntı bulmadılar. Bir şirket değil de kişilerin kendilerinden kiralayarak sağladıkları bir araç"

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla- Antalya karayolundaki kazanın meydana geliş şekliyle ilgili detayların incelendiğini belirterek, "Büyük bir ihtimalle fren boşalıp virajı alamaması veya bu nedenle midibüsün bariyerlere çarpıp, karşı yola geçip, aşağı düşmesi şeklinde olduğu yönünde." dedi.

Çiçek, Muğla Valiliği 75. Yıl Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün Sakargeçidi mevkisinde 12.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle virajı alamayarak, bölünmüş yoldaki beton ve yol kenarındaki çelik bariyerlere çarpıp yaklaşık 30 metreden uçuruma yuvarlandığını söyledi.

Kazanın ardından yaralıların en seri şekilde hastanelere sevk edildiğini anlatan Çiçek, devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini kaydetti.

Çiçek, midibüsün yoldan çıkmasının ardından düştüğü noktada 35 AL 1645 plakalı araca da çarptığını belirterek, bu araçta sadece hasar meydana geldiğini, otomobildekilerin yaralanmadığını söyledi.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Muğla- Marmaris karayolunun 15.00 itibarıyla kontrollü olarak yeniden açıldığını ifade eden Çiçek, "Şu anda herhangi bir trafik yönünden sıkıntı yok. Devrilen midibüs tamamen paramparça olmuş ve içindeki yolcularımız sağa sola dağılmış. Arkadaşlarımız tek tek çevreyi araştırdılar, en uzakta, en yakında aradılar. Ola ki daha uzağa sıçramış olabilir mi diye her yere baktılar." diye konuştu.

Yaralıların isimlerini açıkladı

Midibüste 34 kişinin bulunduğunu kaydeden Çiçek, kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten (12) ve Bahar Sinur'un Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Beyzanur Hano (8) ve Cahide Güler'in Marmaris Devlet Hastanesinde, Simge Sinur (17) ve 10 aylık Nehir Sertbaş'ın Özel Yücelen Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü, bebeğin hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini paylaştı.

Çiçek, midibüste 3'ü erkek ve 31'i kadın olmak üzere 34 kişinin bulunduğunu ifade etti.

Hayatını kaybedenlerin bilgilerinin ellerinde olduğunu, kimlik tespitinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceğini aktaran Çiçek, bunun için Yerkesik mevkisindeki Adli Tıp Kurumu morgunda cumhuriyet savcıları eşliğinde çalışma yapıldığını anlattı.

"En hızlı şekilde gereken yapılacak"

Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acı hepimizin acısı, bizim de acımızdır. Yakınlarının ihtiyaçları olabilir. En hızlı şekilde gereken yapılacak. Bu vahim kazanın tekrar olmamasını diliyorum. Hepimiz üzüldük ama kazanın oluş şekli de önemlidir. Onunla ilgili arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil ama büyük bir ihtimalle fren boşalıp virajı alamaması veya bu nedenle midibüsün bariyerlere çarpıp, karşı yola geçip, aşağı düşmesi şeklinde olduğu yönünde. Detaylar incelenecektir. Aracın sürücüsü de vefat etmiştir."

Anneler Günü için geliyorlardı

Vali Çiçek, grubun Anneler Günü için bir gece kalmak üzere İzmir Buca'dan yola çıktığının bilindiğini, grubun Pazar gününü Marmaris'te geçirdikten sonra dönmeyi planladıklarını söyledi.

Grubun daha önce de bölgeye benzeri turlar düzenlediğini ve gruptakilerin birbirlerini tanıyan komşular olduğunu ifade eden Çiçek, aracın tur şirketine bağlı olmadığını vurguladı.

Çiçek, "Bu araç şirkete bağlı değil. Bildiğimiz ticari araç. Arkadaşlar gerekli kontrollerini yaptılar. Bir sıkıntı bulmadılar. Bir şirket değil de kişilerin kendilerinden kiralayarak sağladıkları bir araç." dedi.

Yaralıların durumunu öğrenmek amacıyla hastanelere gelenler için danışabilecekleri masalar oluşturulduğunu açıklayan Çiçek, Adli Tıp Kurumuna gelenlere de bilgi verildiğini kaydetti.

Çiçek, hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarından oluşan grubun İzmir'den geleceğini öğrendiklerini, yardımcı olmak için gerekeni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Armağan Serttaş'ın kullandığı 03 FR 747 plakalı midibüs, Muğla-Antalya karayolunun Sakargeçidi mevkisinde şarampole yuvarlanmış, yaklaşık 30 metre aşağıdan geçen karayoluna düşerek 35 AL 1645 otomobile çarpmıştı. Kazada 24 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı.

Midibüste bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun Anneler Günü kapsamında sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere hareket ettikleri öğrenilmişti.

Vali Çiçek: "En Hızlı Şekilde Gereken Yapılacak"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Çiçek: 'En Hızlı Şekilde Gereken Yapılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement