Vali Çınar, Şehit Yakınlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Vali Çınar, Şehit Yakınlarıyla Bir Araya Geldi

Vali Çınar, Şehit Yakınlarıyla Bir Araya Geldi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kamuda çalışan şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

18.11.2016 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, kamuda çalışan şehit yakınlarıyla bir araya geldi.

Çınar, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün organizasyonunda kentteki bir restoranda, kamuda çalışan şehit yakınlarıyla görüştü.

Şehit yakınlarıyla tek tek ilgilenen Çınar, sorunlarını dinledi.

"Cenabı Allah, 'Şehitler ölmezler. Onlar diridirler ancak siz bunu anlamazsınız' diyor." diyen Çınar, şöyle konuştu:

"Bir insanın yükselebileceği en yüksek mertebe şehitliktir. Cenab-ı Allah en üst mertebeyi şehitlere veriyor. Niye veriyor? Vatan, millet ve ümmet kavramı kötülerin, istilacıların ve işgalcilerin, insanın vatanına, değerlerine ve milletine saldırdığında ona karşı koymasıdır. Dolayısıyla o yolda can vermek çok önemlidir. Şehitliğin mertebesi çok yüksektir. Büyüklerimiz 'ateş düştüğü yeri yakar' diyor. Sizler bu vatan için herkesten daha fazlasını verdiniz. Bir insan için en kıymetli olan şey kendi canıdır. Ama bir anne ve baba için en kıymetli şey evladıdır. Evlatlar için ise babadır. Dolayısıyla bu vatan, millet ve ümmet için sizler en kıymetli olan şeyi verdiniz, feda ettiniz. Bu nedenle bizim baş tacımızsınız."

Kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu anlatan Çınar, " Çanakkale'deki gibi gün gelince can vermeyi bilen dedelerin torunları, bugün de hiç çekinmeden aynı anlayış ve haysiyetle canlarını veriyorlar. Dolayısıyla geleceğimiz huzur, güven ve güçlü olacak." diye konuştu.

Programa İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, kurum amirleri ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Çınar, Şehit Yakınlarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika


Advertisement