Vali Daşöz, Salihli'de 251 Bin Dev Öğrenci Projesini Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Vali Daşöz, Salihli'de 251 Bin Dev Öğrenci Projesini Tanıttı

Vali Daşöz, Salihli\'de 251 Bin Dev Öğrenci Projesini Tanıttı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün öncülüğünde başlatılan 251 bin Dev Öğrenci Projesi Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi'nde (SEAL) tanıtıldı.

13.01.2012 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün öncülüğünde başlatılan 251 bin Dev Öğrenci Projesi Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi'nde (SEAL) tanıtıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve 'Dev Öğrenci' temsilcilerinin katılımıyla Sekine Evren Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım programı öncesi öğrencilerin proje kapsamında hazırladıkları eserler tanıtıldı. Öğrencilerin yaptığı eserleri beğenen Vali Daşöz, başarılarının devamını diledi. Konferans salonunda Dev Öğrenci Marşı'nın seslendirilmesiyle başlayan tanıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Proje kapsamında hazırlanan "Kendi Kutup Yıldızını Bul" kitabından sonra ikinci kitap olan Yavuz Bülent Bakiler'in "Şiirimizde Ana" kitabını öğrencilere tanıtan Vali Daşöz, 'Öğrencilere sunmuş olduğumuz kitaplar bir defa okunup atılacak kitaplar değil. Yaşamınız boyunca bir şekilde yararlanmanıza müsait kitaplar. Bu kitaplar sizler için çok kıymetli birer anı olacak. O kitapların aynısını 500 lira da verseniz bulamayacaksınız. Çünkü bulduğunuz o kitabın üzerinde sizin logonuz, marşınız olmayacak. Size ait bir şey olmayacak, piyasada satılan herhangi bir kitap gibi olacak. Bana göre Manisa'daki çocuklar tarih yazmaya başladı. Sekine Evren Anadolu Lisesi 1985 yılında kurulmuş, kurulduğu yıldan bugüne kadar eğitim öğretime önemli katkılarda bulunmuştur. Geriye baktığımızda bu okulumuzun birçok alanda başarılı olduğunu görüyoruz. Başarı oranı yüksek olan bu okulumuzun idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi 251 Bin Dev Öğrenci Projesi Manisa ve ilçelerinde her geçen gün ilgi görür hale geldi. Salihli'de 27 Bin Dev Öğrenci var. Bu öğrencilerden 20 bin 754 öğrenci düzenlediğimiz ankete katıldı. Yapmış olduğumuz ankete göre 6 bin 781 öğrenci Planetaryum isteğinde bulundu. 251 Bin Dev Öğrencinin proje arkadaşı olması bana göre başlı başına guinness rekorlar kitabına girmesi gerekir. Bu çocuklar 3 yıl sonra hangi noktada olacaklarını siz düşünün. Bu ülkede başarı ne kadar çok olursa kalkınma oranı da o kadar yüksek olur. Bu projenin bir önemi de genel kültürü arttırmaktır. Söylemlerden üretime geçmiş olan bu çocuklar 3 yılın sonunda önemli başarılara imza atacaklardır. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizden ricam bu projeye gerçek anlamda bakınız. Aslında bir şeyi de hayata geçirmek bir projedir. Yanlış bile olsa sizlerin görüş ve düşünceleri bizim için çok değerlidir. Başlatılan bu projeye yetişkin insanların katılmalarını istesek 251 kişiyi bir araya toparlayamayız ama 251 Bin Dev Öğrenciyi bir araya getirme imkanını bulabiliyoruz. Yetişkin insanlarla konuşurken 40 tane neden bulabiliyoruz. Ama bu çocuklar ile konuşurken hiçbir neden bulamıyoruz. Bu çocukların 3 yıl sonra gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalara çok şaşıracaksınız sonucunda gurur duyacaksınız. Bu proje geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir vizyon kazandıracaktır' dedi.

Vali Daşöz, proje kapsamında kurul tarafından hazırlanmış olan "Kendi Kutup Yıldızını Bul" isimli ilk kitaptan öğrenciler şiirler okudu. Tanıtımın ardından Daşöz, Sekine Evren Anadolu Lisesi AR-GE birimin okulu güzelleştirme ekibinin yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceleyip tebrik etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Daşöz, Salihli'de 251 Bin Dev Öğrenci Projesini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement