Vali Demirtaş Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Vali Demirtaş Göreve Başladı

Vali Demirtaş Göreve Başladı

İçişleri Bakanlığı'nın son Valiler Kararnamesi ile Adıyaman Valiliği görevine atanan Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Demirtaş, göreve başladı.

22.08.2012 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı'nın son Valiler Kararnamesi ile Adıyaman Valiliği görevine atanan Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Demirtaş, göreve başladı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın merkez valiliği görevine atanmasının ardından yerine ataması yapılan Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da göreve başladı. Polis merasim mangası ve kurum müdürleri tarafından Valilik önünde düzenlenen törenle karşılanan Vali Mahmut Demirtaş, makamına geçti. Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcısı Murat Süzen, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri karşılamada hazır bulundu.

Makamında Adıyaman'a atanmasıyla ilgili açıklamada bulunan Vali Demirtaş, ekip ruhuyla çalışmaktan bahsederek, dengelerin korunmasına da vurgu yaptı. Demirtaş, konuşmasında şunları söyledi:

"Bakanlar Kurulu'nun 3 Ağustos 2012 tarihinde 3511 sayılı kararnamesiyle vali olarak atandığım Adıyaman'da bugün itibariyle göreve başlamış bulunuyorum. Tarihi, kültürü, enerji kaynakları, Komagene Krallığı'nın eşsiz hoşgörüsü ve birlikte yaşamanın en güzel örneklerinin yaşandığı Adıyaman ilimize vali olarak hizmet edecek olmanın onur ve mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda bu şerefli görevin ağır sorumluluğunun da farkında olduğumu ifade etmek istiyorum."

"Binlerce yıllık kültürün harmanladığı Güneydoğu bölgemizin en önemli kentine, çalışkan mesai arkadaşlarımızla birlikte üstün görev anlayışı içerisinde en doğru, akılcı, etkin ve verimli bir şekilde mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağız" diyen Vali Demirtaş, bütün çalışmalarını; hukukun üstünlüğü, insan şeref ve haysiyeti, ortak aklı ve toplumun sağduyusunu esas alan, insan odaklı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, adalet, tarafsızlık, çoğulculuk, katılımcılık, yenilikçilik, şeffafçılık, sivil katılım ilkelerini benimseyen, denetime açık özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesini temel alan, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan bir yönetim anlayışı içinde aralıksız bir şekilde yürüteceklerini kaydetti.

Vali Demirtaş, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Adıyaman'ın her yönden kalkınmış, gelişmiş, refah düzeyi yüksek ve insanların umutla yaşayabileceği bir şehir haline gelebilmesi için bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte ekip ruhu, gönül birliğiyle hizmet etmeye devam ederken, siz değerli hemşehrilerim olmak üzere milletvekillerimizin tüm siyasi parti temsilcilerimizin, belediye başkanlarımızın, il genel meclis üyelerimizin, üniversitemizin, kaymakamlarımızın, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, oda ve meslek kuruluşlarının, toplumun diğer bütün kesimlerinin ve basınımızın, son derece hayati öneme hayırlı desteklerini, katkılarını, tecrübe ve bilgilerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum. Bugüne kadar Adıyaman'a hizmet vermiş olan bütün valilerimize de teşekkürlerimi sunuyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Demirtaş Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement