Vali Doğanay'dan Engelli Ailesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Doğanay'dan Engelli Ailesine Ziyaret

Artvin Valisi Ömer Doğanay ile eşi Esma Doğanay, Gönül Elçileri Projesi kapsamında engelli ailesine ziyarette bulundu.

03.12.2017 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Ömer Doğanay ile eşi Esma Doğanay, Gönül Elçileri Projesi kapsamında engelli ailesine ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 81 ilin valisinin eşleri tarafından yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Esma ve Ömer Doğanay yaklaşık 4 ay önce geçirdiği trafik kazasında eşini kaybeden ve bir çocuğu epilepsi hastası olan Gülümser Toptaş'ı Seyitler köyündeki evinde ziyaret etti.

Artvin Valiliği olarak her zaman engellilerin yanlarında olduklarını belirten Vali Doğanay, devletin sıcak elini, her zaman yardıma ihtiyacı olan engelliler ve ailelerine, vatandaşlara, kimsesiz yaşlılara uzattığını söyledi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Gülümser Toptaş ise eşini yakın zamanda trafik kazasında kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"5 yaşında bir kız çocuğum var. Epilepsi hastası. Maddi durumum iyi değil. Kirada oturuyorum. Eşim ölünce geçim sıkıntısı çekmeye başladım. Çocuğumun tedavisi devam ediyor. Çocuğum engelli olduğu için sağ olsun devletimiz bakım parası bağladı. Kızımı tedavisi için İstanbul'daki hastanelere getiriyorum. Maddi durumum iyi olmadığı için akrabalarım ve komşularımın yardım ediyor. Devletimiz, hükümetimiz de bizlerin yanında, bizlere sahip çıkıyor. Allah devlete ve millete zeval vermesin."

Vali Doğanay, vefat eden eşinin emekli maaşının bağlanması konusunda kendisinden yardım talep eden Toptaş'a yardımcı olacağını söyledi.

Doğanay, ayrıca Toptaş'a, çocuğunun tedavisi noktasında başta ulaşım ve hastane masrafları konusunda da yardımcı olacağını ifade etti.

Ziyaret sonunda Esma Doğanay, Topbaş'ın çocuğuna oyuncak bebek ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Doğanay'dan Engelli Ailesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement