Vali Günaydın: "Bu dönemde akraba ziyaretlerini ertelemede ısrarcı olmalıyız" - Son Dakika
Güncel

Vali Günaydın: "Bu dönemde akraba ziyaretlerini ertelemede ısrarcı olmalıyız"

Vali Günaydın: "Bu dönemde akraba ziyaretlerini ertelemede ısrarcı olmalıyız"

Yeni yıla saatler kala Cumhuriyet Meydanında uygulama yapan ekipleri ziyaret eden Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "Bu dönemde akraba ziyaretlerini ertelemede ısrarcı olmalıyız" dedi.

01.01.2021 01:12  Güncelleme: 03:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni yıla saatler kala Cumhuriyet Meydanında uygulama yapan ekipleri ziyaret eden Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "Bu dönemde akraba ziyaretlerini ertelemede ısrarcı olmalıyız" dedi.

Cumhuriyet Meydanındaki denetlemeye Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Aziz Adalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve basın mensupları katıldı. Yeni yıla girerken kamu kurumlarının vatandaşların güvenliği için bütün önlemleri aldığını söyleyen Vali Günaydın, "Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Hepimizin bildiği gibi, olağanüstü bir dönem yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu süreçte hep beraber büyük mücadeleler verdik, önemli mesai yaptık. Ben bu mücadelede çalışan başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, belediye çalışanlarımıza, emniyet ve jandarma teşkilatımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde uyum içerisinde, Kayserili vatandaşlarımızın destekleriyle çok büyük bir mücadele verdik. Bu mücadelede Kayserili vatandaşlarımız, ortaya koyduğumuz tedbirlere büyük ölçüde uyarak bizim işimiz kolaylaştırdılar. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. 2021 yılının da ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler ileriki yıllara güzel hikayeler bırakmak için çok çalışmak zorundayız. Birkaç saat sonra yeni yıla giriyoruz. Güvenlik görevlilerimiz büyük bir fedakarlıkla vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması, yeni yıla girmesi için bütün tedbirleri aldı ve çalışmalarını devam ettiriyor. Belediyelerimiz çalışmalarını devam ettiriyor" dedi. Vali Günaydın, akraba ziyaretleri ertelenirse pandemide çok önemli bir noktaya gelineceğini söyleyerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Maalesef şu anda ki vaka oranlarını içerisinde eş, dost ve akrabadan kaynaklanan vakalar önemli noktada. Bunu mutlaka aşağı çekmek zorundayız. Hastanelerimiz görevlerini yerine getiriyor, süreci yürütüyoruz ama bizim bu durumu daha ileri noktalara taşımamız için, mutlaka ev ziyaretlerini bir kenara bırakmamız lazım. Toplu taşımada çok önemli başarılar elde ettik. Çok önemli katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Uzman arkadaşlarımızın ifade ettikleri toplu taşımalar, bulaş kaynaklarında önemli bir yer. Toplu taşımadaki bulaşları bir asgariye düşürdük. Vatandaşlarımız maske konusunda bizlere çok önemli destek verdiler. Ünlü bir köşe yazarımız bize dedi ki "Çok vilayet gezdim ama Kayseri'deki kadar maske kuralına uyan bir vilayet görmedim". İşte biz istediğimiz zaman başarabiliyoruz. Maskede elde ettiğimiz başarının benzerini akraba ziyaretlerini de bırakarak elde edersek, inanın pandemide çok önemli bir noktaya geleceğiz. Ben Kayserili vatandaşlarımızdan özelikle bunu istirham ediyorum. Özellikle kısıtlama dönemlerinde, kısıtlama saati gelmeden gidelim de şu akrabada kalalım anlayışı doğru bir anlayış değil. Bu dönemde mümkün mertebe evimizde kalarak, kalabalık oluşturmadan bu süreci geçirirsek, yakın zamanda inşallah çok güzel noktalara gelmiş olacağız. Ben tekrar bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Herkese sevdikleri ile sağlıklı, huzurlu ve gönüllerince bir yıl diliyorum."

Kayserililerin kurallara azami şekilde uyduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "Burada gördüğünüz gibi, uyum kültürünün getirdiği bereketi yaşıyoruz. Dayanışmanın en büyük örneklerini sergiliyoruz. Gerek filyasyon ekiplerimize, gerek sağlık çalışanlarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içerisinde en güzel hizmetlerimizi veriyoruz. Kayseri insanı da hakikaten bizim gururumuz. Talimatlara ve kurallara azami uyma yönünde irade gösteren bir yaklaşım sergiliyor. Maske konusunda gerçekten Kayseri tartışılmaz. Biz de değişik illere gidip görüyoruz Kayserimiz bir başka güzel. Zaman zaman ihmal edenler oluyor ama onları da nezaket kuralları içerisinde görevli kardeşlerimiz hatırlatıyor ve onlar da gerekli çalışmaları yapıyor. Kimse sana ne ya da bana bir şey olmaz demiyor. Erciyes Üniversitesi bizim gururumuz. Burada aşı konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Kayserimizin adının hep böyle güzelliklerle anılmasını temenni ediyorum. Aşıların uygulanmaya başlamasıyla normalleşme sürecine geçileceğine inanıyorum ben. Bu sıkıntılar da geçecek ve daha güzel günlere ereceğiz. Ulaşım en önemli faktördü bu dönemde. Az önce otobüslerimiz geçiyor ve kısıtlama var tabi ama bir kardeşimiz de olsa, görevli ise onu yerine ulaştırmak fedakarca bizim hizmet alanımızda. İnşallah bu dayanışmanın bereketi ile sağlıklı huzurlu daha nice yıllara diyorum. 2020'nin acısı tatlısı oldu ama çok şükür onlar da geride kaldı. Yaşananlardan ders çıkararak önümüze bakacağız, yerel yönetimler olarak bizi seven hemşerilerimize layık olma yönünde irade göstereceğiz. Hayırlı geceler ve hayırlı yıllar diliyorum herkese" ifadelerini kullandı.

Vali günaydın, konuşmaların ardından meydanda görev yapan filyasyon ve polis ekiplerine teşekkür ederek, çikolata ikramında bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Günaydın: 'Bu dönemde akraba ziyaretlerini ertelemede ısrarcı olmalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.


Advertisement