Vali Günaydın'dan trafikte "cep telefonu" uyarısı - Son Dakika
Güncel

Vali Günaydın'dan trafikte "cep telefonu" uyarısı

Vali Şehmus Günaydın, araç kullanırken telefon kullanmanın ciddi kazalara neden olduğunu bildirdi.

18.07.2019 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Şehmus Günaydın, araç kullanırken telefon kullanmanın ciddi kazalara neden olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 2019 yılı ilk altı aylık trafik değerlendirme toplantısı, Vali Günaydın başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Günaydın, gerek şehir içi gerek şehirlerarası trafik tedbirlerini en üst seviyede tutmaya çalıştıklarını, tüm güvenlik birimlerinin büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Vali Günaydın, trafik kuralları noktasında en büyük görevin sürücülere düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hepinizin bildiği gibi ölümlü trafik kazalarının önemli bir kısmı sürücü hatasından kaynaklanmaktadır. Özellikle uykusuz araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, trafik kurallarına riayet etmemek gibi sebeplerden dolayı maalesef her yıl binlerce vatandaşımız hayatını kaybediyor. Milyarlarca lira değerinde de kaybımız oluyor. Bunları asgariye indirmek ve bu üzücü olayların bir daha yaşanmaması için bütün kurumlarımız üzerine düşeni yapıyor. Ayrıca trafikte araç kullanırken telefon kullanımı ciddi kazalara neden oluyor. Bu sorunu çözmek için daha fazla denetim ve kontrol mekanizmasının işletilmesi gerekiyor. Yapılan çalışmalar sayesinde geçen yıla göre ülkemiz genelinde ölümlü trafik kazalarında yaklaşık yüzde 36'lık bir azalma meydana geldi."

Trafik bilinci oluşturmak için bir okulda trafik parkı açtıklarını anımsatan Günaydın, velilerden bu konuda olumlu geri dönüşler aldıklarını, bu parkların sayısını artırmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Vali Günaydın'ın konuşmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kayseri'de trafik güvenliğine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili sunum yapıldı.

Toplantıya, Vali Günaydın'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Karayolları 6. Bölge Müdürü İbrahim Yaşar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Günaydın'dan trafikte 'cep telefonu' uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası
    01:00 Ardahan'da Ata Eziyet Edenlere Para Cezası

    Ardahan'ın Göle ilçesinde, ata taşıyabileceğinden fazla yük yükleyerek eziyet eden 2 kişiye 14 bin 432 lira para cezası uygulandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine harekete geçen yetkililer, şüphelileri tespit ederek cezai işlem uyguladı.

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi
    00:49 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 5 Kişi Dumandan Etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangından etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı
    00:42 Aliağa Belediye Meclisi 2024-2029 dönemi için toplandı

    Aliağa Belediye Meclisi, 2024-2029 dönemi için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı.

  • Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı
    00:40 Kadıköy'de direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü park halindeki araca böyle çarptı

    Kadıköy'de seyir halindeki otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek önce park halindeki otomobile çarptı, ardından da takla attı. Kazada bir kişi hafif şekilde yaralandı. Kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement