Vali Güner: En Güzel Makam, Halkın Gönlünde Kurulandır - Son Dakika
Güncel

Vali Güner: En Güzel Makam, Halkın Gönlünde Kurulandır

Vali Güner: En Güzel Makam, Halkın Gönlünde Kurulandır

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık görev süresini değerlendirdi.

30.06.2012 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık görev süresini değerlendirdi. Sağlık, eğitim, ekonomi, ulaştırma, sosyal ve kültürel yaşamla ilgili çalışmalarını anlatan Güner, "En güzel yatırım, insana yapılan yatırımdır. Halkı yaşat ki devlet yaşasın. En güzel makam, halkın gönlünde kurulan makamdır" dedi.

Vali Güner, 'Kırıkkale' denilince akla, Türkiye'nin önemli ağır sanayi kuruluşları, Makine ve Kimya Fabrikaları, Tüpraş Rafinerisi'ni bünyesinde taşıyan sanayi havzası, tarımsal sulama ile birlikte katma değeri yüksek ürünlerin çokça üretildiği Anadolu'nun tahıl ambarı ve tarım havzasının geldiğini söyledi. Vali Hakan Yusuf Güner, bunların yanı sıra Kırıkkale'nin, Kızılırmak gibi önemli su kaynakları ve doğal güzellikleri ile Ankara'nın arka bahçesinde su havzası, önemli akademik ve öğrenci potansiyeline sahip, kendi adını taşıyan Üniversitesi ile eğitim ve sağlık merkezi, otoyol ve hızlı tren hatları ile birlikte karayolu ve demiryolu ağlarının geçiş koridorunda önemli bir bölgesel kavşak noktasının akla geldiğini anlattı. Kırıkkale Valisi Güner, il adına türküler yakılan Dinek Dağı, gönül eri Hasandede, halk ozanı Hacı Taşan, kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı gibi değerlere de sahip olduğunu belirtirken, "Tüm bu potansiyeli ve özellilikleriyle Kırıkkale, her geçen gün değişmekte, gelişmekte ve büyümektedir" dedi.

Halka yönelik uygulanan sosyal içerikli projelerle devlet ile halk arasında mesafeleri ortadan kaldırdıklarını belirten Vali Güner, şöyle dedi:

"Halkımızın devlet kapısına kolayca ulaşması için tüm kanallar açılarak güven ortamını tesis ettik. Vatandaşımızın gelemediği durumlarda devletin imkanlarını vatandaşımızın ayağına götürdük. Amacımız, bu kubbede hoş bir seda bırakabilmeyi gerçekleştirmektir. Halkımızla gönül bağı kurarak, hem onları hizmetlerimiz konusunda bilgilendirdik, hem de onlarla samimi bir şekilde kucaklaşmayı başardık. Herkesle ve her kesimle diyalog artırıcı bir model izledik. Kırıkkale'nin gelecekte Ankara'nın arka bahçesinde bir su havzası, sanayinin var olduğu, geliştiği ve alt kesimlere yansıdığı sanayi havzası; hububatla birlikte katma değeri yüksek ürünlerin yüksek miktarlarda üretildiği tarım havzası ve sağlık merkezi olma yolunda halkın yaşam memnuniyetini artırarak 2023 yılına hazırlıklı olmaktır. Değer döngümüz, sorun odaklı hizmet anlayışı yerine çözüm ve insan merkezli hizmet anlayışını etkili hale getirmektir. En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Halkı yaşat ki devlet yaşasın. Devlet ve halk arasındaki mesafeyi kaldırdık. Özel kalemde her gün 300 çay içiliyor. Vatandaşın gelemediği durumlarda ben gidiyorum. Halkın gönlünde kurulan makam en yüce makamdır." - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Güner: En Güzel Makam, Halkın Gönlünde Kurulandır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement