Vali Güzeloğlu, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Güncel

Vali Güzeloğlu, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

04.05.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Akçakoca Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Güzeloğlu, yaptığı konuşmada, böylesi anlamlı, güç ve güven veren bir törende olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kocaeli'ye verdikleri sözü tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Vali Güzeloğlu, bir milletin en büyük gücü ve geleceğinin gençliği olduğunu bildirdi.

Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Gençleri doğru yetiştiren bir ülkenin geleceği güzel olur. Kalkınmanın en önemli anahtarı yetişmiş, nitelikli ve eğitilmiş insan gücüdür. Kutsal vatan toprakları üzerinde, bir büyük millet ve devlet olarak sonsuzluğa doğru yürüyüşümüzde, gençlerimize çok değer veriyor ve seviyoruz. Sizler yarının ve geleceğin Türkiye'sinde bizlerden çok daha başarılı olacak ve çok daha güzel bir ülkeyi el birliği ile oluşturacaksınız. Barışı, kardeşliği, sevgiyi tüm bu temel değerler üzerinde gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'yi sizler sağlayacaksınız. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, bütün Bakanlarımızın ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın çabası ve hedefi ortaktır."

"Herkesin hedefi bir olmaktır"

Eğitimde yoğun çalışma yürüttüklerini aktaran Vali Güzeloğlu, kentteki iki üniversitenin eğitime dayalı bütün değer ve değişimin paydaşı olduğunu ifade etti.

"Herkesin hedefi bir olmaktır. En yükseği hedef alacağız ama Kocaeli için en yüksekte olmakla da kalmayacağız." diyen Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü bize salt sayısal birincilik ve en üstte yer almak yetmez. Biz model olacağız. Okul öncesi eğitimde, Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde bir büyükşehirde ilk defa pilot il uygulamasına konu edildik. Türkiye ve hepimiz adına çok önemli olan mesleki eğitimde, yine Kocaeli örnek ve bir model kent tanımına geldi. İstihdamda da Kocaeli, nüfusa oranla Türkiye birincisi. Bir insan değişir, dünya değişir. Bu değişimi doğru yaparsanız dünyada olumlu yönde değişir."

Çocukların toplumun en değerli varlığı olduğunu anlatan Vali Güzeloğlu, sınav başarısının yanı sıra çocukların mutluluğunun da önem taşıdığını kaydetti.

Mutluluğun olmadığı yerde hiçbir şeyin anlamının olmadığını anlatan Güzeloğlu, şunları ifade etti:

"40 çocuğumuza ödül veriyoruz. Başarıyı bireysel değil, kitlesel olarak sağlamak en büyük amacımız. Kandıra'nın Bağırganlı köyündeki çocukta, Kartepe'nin Karatepe'sindeki çocukta, Gölcük'ün Nusretiye'sindeki çocukta bizim çocuğumuzdur ve aynı değerdedir. Onun içindir ki Kartepe ilçesinin birinci okulu Karatepe köyünün okulu oluyor. İnanıyorum ki gireceğiniz tüm sınavlarda bu başarının devam edicisi ve sürdürülebilir başarısı olacaktır. Ancak hayattaki en büyük sınav, sayılan, sevilen bir insan olmaktır. Bunu sağlamak sizin elinizde. Bilgiyi üreten gençler olun. Teknolojik gelişmeleri tanımlayan ve belirleyen olun. En önemlisi dünyaya örnek birer insan olun. Tıpkı Nobel Ödülü alan bu ülkenin insanı Aziz Sancar gibi."

Daha sonra Güzeloğlu, sınavda ilk 100, ilk 500 ve ilk 1000'ne giren 40 öğrenciye hediyelerini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Güzeloğlu, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    16:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracaklarını söyledi. Ayrıca, küçük esnafın prim gün sayısında yaşadığı adaletsizliği giderecek adımlar atacaklarını belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık ve kirlenmişlik halinin utanç verici olduğunu ifade etti.

  • Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı
    16:01 Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikap ve otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu
    16:00 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Tekkeköy'de ziyaretlerde bulundu

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Tekkeköy ilçesinde Kutlukent Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Karaaslan, esnaf ziyareti ve Asarağaç Yaşam Merkezi'ni de ziyaret ederek mahalleleri önemsediklerini belirtti. Tekkeköy'de aday gösterilen Mustafa Candal ve Büyükşehir Belediyesi adayı Halit Doğan'a destek çağrısı yaptı. AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Hayri Ağırlar da programa katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Derece Elde Etti
    16:00 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sporcuları Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonasında Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcuları, Karaman'da düzenlenen Ümitler Kuraş Türkiye Şampiyonası'nda önemli dereceler elde etti. Sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayı Diyarbakır'a getirdi.

  • Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek
    15:58 Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyecek

    Afyonkarahisar'da Milli İrade Platformu Başkanı Ali Zengin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı. Zengin, ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetildiğini ve büyüdüğünü belirterek, Milli İrade Platformu olarak Afyonkarahisar'da istikrar, özgürlük, güven, huzur ve ilerlemeden yana iradelerini sandığa yansıtacaklarını ifade etti.

  • Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti
    15:58 Niğde Belediyespor Yönetimi Seyircisiz Maç Cezasını Protesto Etti

    Niğde Belediyespor yönetimi, BAL 7. Grup'ta aldıkları seyircisiz maç cezasını haksız bulduklarını belirterek protesto etti. Başkan Atilla Tasalı, rakipleri Akşehirspor'a verilen 3 puanın masa başında verildiğini söyledi.

  • Didim'de Uyuşturucu Satıcısı Yakalandı
    15:57 Didim'de Uyuşturucu Satıcısı Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen şüpheli kıskıvrak yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Didim Narkotik Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda 563,3 gram esrar, 0,66 gram kokain ve diğer suç unsurları ele geçirildi.

  • Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:57 Hatay'da Vali Mustafa Masatlı Başkanlığında Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Hatay'da Vali Mustafa Masatlı başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, güvenlik, seçim süreci ve oyların sayımı konularında alınacak tedbirler ele alındı. Toplantıda, il genelinde asayiş, güvenlik ve diğer alanlarda alınan önlemler ve atılması gereken adımlar görüşüldü.

  • 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak
    15:57 2030 yılında Türkiye su fakiri ülkeler arasında yer alacak

    Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Satuk Buğra Fındık, yapılan çalışmalara göre Türkiye'nin 2030 yılından sonra su fakiri olan ülkeler arasında yer alabileceğini belirtti. Fındık, su kaynaklarının azalacağı, yağışların azalıp sıcaklıkların artmasıyla su stresi yaşayan bir ülke haline gelebileceğimizi ifade etti. Bu nedenle su verimliliği seferberliği başlatıldığını ve 114 eylem belirlendiğini söyledi.

  • Özgür Özel:
    15:54 Özgür Özel: "Yerlikaya, Soylu Gibi Makamın Ağırlığını Taşıyamayacak İşler Yapmıyordu. Bu Yaptıkları O İmajına Çok Ters"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en müstesna, en mahrem kurumunun yıllarca başında olmuş kişi gidiyor, uzman doktor Halil Nacar'a destek istiyor. Devlete yazık, kuruma yazık. Siyaseti bu hale getirmemek lazım. Adaya, hatta Ömer Çelik'e de yazık. Sen partinin sözcüsü olacaksın, ilin yıllarca milletvekilliğini yapmış olacaksın, ilinde bir tane belediye başkan adayın var. Ona sen yetemeyeceksin de Hakan Fidan'ı getireceksin. Süleyman Soylu son derece partizan, sürekli polemiklere giren bir kişiydi ve bu çok ayıplanacak bir durumdu. Onun yerine Ali Yerlikaya gelmiş, farklı bir profil çizmişti. Elbette AK Parti'liydi. Elbette birçok yaptığını eleştirdim ama Soylu gibi o makamın ağırlığını taşıyamayacak işler yapmıyordu. Bu yaptıkları, o imajına çok ters.” dedi.


Advertisement