Vali Güzeloğlu, bayram öncesi trafik noktalarını denetledi - Son Dakika
Güncel

Vali Güzeloğlu, bayram öncesi trafik noktalarını denetledi

Vali Güzeloğlu, bayram öncesi trafik noktalarını denetledi

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan bayram öncesi trafik noktalarını denetleyerek sürücülere uyarılarda bulundu.

10.08.2019 14:41  Güncelleme: 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan bayram öncesi trafik noktalarını denetleyerek sürücülere uyarılarda bulundu.

Bayram öncesi Diyarbakır'da jandarma ve emniyet trafik ekipleri denetimlerini artırdı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan jandarma ve emniyet trafik noktasını ziyaret ederek, denetimleri yerinde inceledi.

"140 sabit trafik ekibi, 47 sabit nokta ve bin 780 personel görev başında"

Trafik noktalarında denetimlerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'da teşkil ettikleri trafik kontrol noktalarından birinde olduklarını söyledi. Vali Güzeloğlu, "Şüphesiz bayramı karşılarken her bayram olduğu gibi vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içerisinde geçirmesini sağlamak, sevdiklerine sağlıkla kavuşmalarına dönük bir dizi genel güvenlik ve trafik tedbirlerimiz var. Bildiğiniz gibi trafik ülkemizde en az terör kadar önceliğini aldığımız can ve mal kayıpları verdiğimiz bizleri son derece üzen hakikaten başta insanlarımızın hayatlarına mal olan çok ağır bedeller ödediğimiz bir alan. Dünden başlayan en yüksek düzeyindeki tedbirler ve önlemler çerçevesinde Diyarbakır ilimiz genelinde bin 780 emniyet ve jandarma trafik görevlilerimiz 140'a yakın sabit trafik ekiplerimiz, 47 sabit noktalar olmak üzere hareketli alanda görev yapıyor. 9 ve 10, 13 ve 14 Ağustosta emniyet ve jandarma trafik denetimlerimiz drone ve helikopter destekli olarak da icra edilecek. Havadan yapılan görüntüler anında izleme merkezimize aktarılacak, burada yapılan değerlendirmelerle trafik adına varsa aykırılıklar tespit edilip gereği ifa edilecek" dedi.

"Trafik kazalarında yüzde 40 oranında düşüş gerçekleşti"

Tüm il genelinde, genel güvenlik tedbirlerindeki tüm görevlilerinde trafik konusunda aynı hassasiyeti yaptıkları görev sırasında sergileyeceklerini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, sözlerine şöyle devam etti.

"Şüphesiz bütün bu tedbirlerimizin daha önemlisi vatandaşlarımızın bu konuda sorumlu ve duyarlı davranmalarıdır. İçişleri bakanlığımızca, "Emniyet kemerin ses getirsin" kampanyası başlatıldı. Tüm sürücülerimizin yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarını, her iki saatte bir en az 10 dakikalık bir mola verip dinlenmelerini, sürüş sırasında asla şehir içi, şehirlerarası yollarda cep telefonu kullanmamalarını, hız sınırına muhakkak surette uymalarını, özellikle ikaz levhaları ve görevlilerimizin uyarılarına tam anlamıyla uymalarını istiyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da sağlanan ve alınan bu önlemlerle özellikle vatandaşlarımızın üzerinde yaptığımız eğitici çalışmalarla bir önceki yıllara kıyasla trafik kazalarında, can ve mal kayıplarımızda yaklaşık yüzde 40 civarında büyük bir oranda düşüş gerçekleşti. Tabi hedefimiz tamamen yok etmek ve şüphesiz başta can olmak üzere kayıplarımızı bir daha yaşamamayı dilemek."

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve beraberindekiler güvenlik güçleriyle bayramlaşarak trafik noktasından ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Güzeloğlu, bayram öncesi trafik noktalarını denetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi
    15:25 Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle teknik tekstil alanında bir seminer düzenlendi. Seminerde, Spinteks firmasının Genel Müdürü Yalın Aydın, carbon fiber ve kompozit tekstillerin Denizli'deki serüvenini anlattı.

  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'
    15:25 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 'AK Parti belediyeciliği, gerçek belediyeciliktir'

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da yaptığı konuşmada, AK Parti belediyeciliğinin gerçek belediyecilik olduğunu belirterek, Kastamonu'nun tüm ilçelerinin doğal gaza kavuşması için süreci takip edeceğini söyledi. Yumaklı, yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını ve Kastamonu'nun 19 ilçesinin ve merkez ilçenin AK Parti adayları tarafından kazanılmasının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Yumaklı hükümetin vatandaşın duasına ihtiyacı olduğunu ifade ederek, duaların en büyük destek olduğunu belirtti.

  • İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu
    15:24 İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu

    İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu, Sakarya'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre ve 100 metre çiftpalet branşında birinci oldu. 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Koyuncu, 100 metre mesafesinde Türkiye rekorunu kırdı ve milli takım barajını geçti.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.


Advertisement