Vali Haktankaçmaz, Sulakyurt İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Haktankaçmaz, Sulakyurt İlçesini Ziyaret Etti

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Sulakyurt ilçesini ziyaret etti.

13.10.2017 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Sulakyurt ilçesini ziyaret etti.

Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler önce Sulakyurt Kaymakamlığını ziyaret etti. Vali Haktankaçmaz'ı kaymakamlık önünde Kaymakam Yunus Emre Vural ile Belediye Başkanı İsmail Bildik ve kurum yöneticileri karşıladı.

Kaymakamlık önünde yeni yapılan Atatürk büstünün açılını yapan Haktankaçmaz, Kaymakam Vural'dan ilçe hakkında bilgi aldı.Sulakyurt Belediyesini ve çarşı esnafını da ziyaret eden Haktankaçmaz, daha sonra Sulakyurt Belediyesi tarafından çarşı meydanında düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Etkinlikle konuşan Haktankaçmaz, Sulakyurtlu vatandaşlar ile bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Muharrem ayının ve aşure gününün önemli olduğuna değinen Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

"Muharremin onuncu günü çok önemli olayların meydana geldiği bir gündür. Aynı zamanda haram aylardan, yani insanlara zarar vermenin, savaşmanın ya da herhangi bir canlıya zarar vermenin yasak olduğu aylardan biridir. Hepimiz aynı yaradana inanıyoruz, aynı Peygamberin ümmetiyiz. Hazreti Ali sevgisi, Hazreti Hasan ve Hüseyin sevgisi bu ümmetin bütün fertlerinin yüreğinde en müstesna bir şekilde bulunmaktadır. Tarih boyunca başı darda kalanların bugün de olduğu gibi hemen sığındığı, koşup geldikleri Balkan Savaşları'ndan, Birinci Dünya Savaşı'ndan ve daha öncesinden olduğu gibi. Bugün için 3 milyondan fazla Suriyeli kardeşimizin sığındığı, gözü, gönlü geniş olduğu bir toprak. Bu toprakta bütün farklılıklarla beraber bir milletiz. Aynı aşurede olduğu gibi. Aşurenin de içinde birçok malzeme var. Hepsi birlikte aşure tadı veriyor. Bizler de öyleyiz. Ülkemizin bölünmesini isteyenlere karşı omuz omuza mücadele etmemiz, beraber durmamız lazım. Bugün buradaki atmosfer, bu heyecan, bu birliktelik bunun en güzel örneğidir. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın."

Haktankaçmaz, konuşmasında Ankara ziyaretlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara selamının olduğunu da iletti.

Belediye Başkanı İsmail Bildik de ilçe merkezi ve 26 köy halkı ile hoşgörü ve barış içinde yaşayan bir ilçeye sahip olduklarını belirtti.

Sema gösterisi ve diğer etkinliklerin ardından Vali Haktankaçmaz vatandaşlara aşure dağıttı.

Haktankaçmaz daha sonra Sulakyurt Belediyesi Konferans Salonu'nda değerlendirme toplantısı için muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Haktankaçmaz, Sulakyurt İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement