Vali Işın: "Bu Mübarek Topraklar İhaneti Affetmez" - Son Dakika
Güncel

Vali Işın: "Bu Mübarek Topraklar İhaneti Affetmez"

Vali Işın: "Bu Mübarek Topraklar İhaneti Affetmez"

Van’ın Erciş ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen geçici köy korucusu Abdulbari Gül için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

26.05.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen geçici köy korucusu Abdulbari Gül için İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene, Ağrı Valisi Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez ve kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ağrı Valisi Musa Işın, kalleşçe ve alçakça saldırıyı yapan şahsın tespit edildiği ve kendisinin kısa zamanda yakalanıp hak ettiği en ağır cezaya çarptırılacağını söyledi. Bu ülkeye ihanet eden hiç kimsenin elini kolunu sallayıp bu ülkede gezemeyeceğini ifade eden Vali Işın, "Bizim insanımız belki birçok şeyi unutabilir ama ihaneti hiçbir zaman unutmaz. 30 yıldan fazladır bu ülkeye ihanet eden bu terör örgütü dün çok sevdiğimiz bir kardeşimizi şehit etmiştir. Şahadet mertebesi en yüce mertebelerden birisidir. Türk milleti Kürt, Türk ve Çerkeziyle her zaman bu şahadet mertebesine ulaşmak için dua etmiştir" dedi.

76 milyon insanın şahadetine sebep olsa bile bu ülkeyi hiçbir zaman bölmek parçalamak isteyen, başkasının maşası olmak isteyen bölücü terör örgütü üyelerine hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini dile getiren Vali Işın, şöyle konuştu: "Ben burada PKK'ya, PKK'nın kollarına ve onun sempatizanlarına seslenmek istiyorum. Bugün şehit ettiğiniz kişi 13 çocuğunu arkada bırakarak gitti. Çok mu rahatsınız. Elinize ne geçti. Kime faydası oldu. Hani siz Kürtleri savunuyordunuz? Siz 1984 yılından beri Kürtleri öldürüyorsunuz. Siz Kürt köylerini yakarak 30 kişiyi, 40 kişiyi, 50 kişiyi öldürerek mi bu işe başladınız. Eğer bu ülkede Kürt sorunu varsa neden Kürtleri öldürerek bu işe başladınız. Niye hala Kürtleri öldürüyorsunuz. Niye Kürt çocuklarını yetim bırakıyorsunuz. Niye Kürt ailelerinin ocağına ateş bırakıyorsunuz. Siz kimin adına çalışıyorsunuz. Sizlerin Kürtlerin adına çalışmadığınızı çok iyi biliyoruz. Öyle olsaydı Kürtleri öldürmezdiniz. Siz vatan savunması yapan Batı'dan, Karadeniz ve Doğu'dan gelen vatan evlatlarını, Mehmetçikleri öldürmezdiniz. Siz Müslüman değilsiniz. Siz dinsiz imansızsınız. Eğer sizlerde zerre kadar iman olsaydı siz o kardeşimizi şehit etmezdiniz ve arkasından da 13 yetimi bırakmazdınız. Siz insan değilsiniz. İnsanlarda merhamet ve şefkat olur. Siz bütün insani meziyetleri kaybetmişsiniz. Siz birer canavarsınız. Ama siz bir kişi değil de siz ne kadar bu zalimce, bu hunharca saldırıları yapsanız da bu sizin yanınıza bırakılmayacaktır."

Devlet ve milletin çok güçlü olduğunu vurgulayan Vali Işın, "Siz hiçbir şekilde emelinize ulaşamayacaksınız. Siz dağlarda sürünecek ve gebereceksiniz. Bu millet bedduası ile, bu millet duasıyla, bu millet kahramanlığıyla sizi yok edecektir. Siz zannetmeyin ki meydan size bırakılmıştır. Meydan hiçbir şekilde size bırakılmayacaktır" diye konuştu.

Örgütün siyasi koluna da seslenen Vali Işın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizin söyleyecek bir sözünüz var mı bu şehit ailesine acaba? 13 yetime söyleyecek bir sözünüz var mıdır? Hani siz barışçıydınız? Hani siz demokrattınız? Hani siz barış güvercinleri uçuruyordunuz? Hani neredesiniz? Siz ne diyeceksiniz acaba bu şehit ailesine, bu yetimlere ne diyeceksiniz? Siz bütün insani meziyetlerinizi kaybetmiş insanlarsınız. Sizi bu milletin vicdanına ve Allah'a havale ediyoruz. Ama size bir şey daha söylemek istiyoruz. Hiçbir şekilde bu ülkede ameliyat yapamayacaksınız. Maşası olduğunuz insanların emellerini kursağında bırakacağız. Sizi de bu dünyada rezil edeceğiz. Bu insanlar ihanete hiçbir zaman katlanamaz. Biz bu aziz şehidimizi Hazreti Hamza'nın yanına gönderiyoruz. Hazreti Hamza'yı ve 70 Uhud şehidini müşrikler yani dinsizler şehit etmişti. Bu kardeşimizi de dinsizler şehit etmiştir. İnsanlığından nasibini almayanlar şehit etmiştir."

Bu toprakların çok mübarek topraklar olduğunu söyleyen Vali Işın, sözlerine şöyle devam etti: "İslam aleminde çok mübarek şehitlerimiz olmuştur. Türk milletinin çok şehitleri olmuştur. Çünkü bu topraklarda yaşadığımız tarih boyunca kötü emellerini besleyenler hep olmuştur. Bugünde onların maşaları bu memlekette maalesef kin ve nefretlerini, düşmanlıklarını kendi insanları üzerinde denemektedir. Allah onları Kahhar ismiyle kahretsin. Onlar Allah'ın Kahhar ismine havale ediyoruz. Hepinize başsağlığı diliyoruz. 76 milyon insanımıza başsağlığı diliyoruz. Korucu ailesi ve çocukları bize emanettir. Onları hiçbir şekilde yalnız bırakmayacağız. Maddi ve manevi bütün şehitlerimizin yanında olacağız. Onların acısı 76 milyonun acısıdır. Bütün milletimizin başı sağolsun. Allah kendisine rahmet etsin. Memleketimizin başı sağolsun."

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç tarafından dua okunmasının ardından şehit korucu Gül, Diyadin Merkez Asri Mezarlığında toprağa verildi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Işın: 'Bu Mübarek Topraklar İhaneti Affetmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Erciş: YILLARIN KAN DAVASI ÖRGÜTE MAL EDİLDİ KOMPLO UZMANI VALI YINE İŞ BASINDA 1 0 Yanıtla
  • ilicalarvalinin izdusumu: KAYMAKAMLIK DONINDE HAKİM ODASINI KORUYUCULARLA BASTI YINE HANGI KOMPLOJUN PESINDE ACABA YAKINDA CIKAR 0 0 Yanıtla
  • ilicalar: Bu Çiller döneminde ki ergenekoncu kaymakam di yine ortalığı karistiracak allah yardimcimiz olsun 0 0 Yanıtla
  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement