Vali Kahraman; "97 Avroluk Kaynaktan Erzincan Payını Düşeni Alması Lazım" - Son Dakika
Yerel

Vali Kahraman; "97 Avroluk Kaynaktan Erzincan Payını Düşeni Alması Lazım"

Vali Kahraman; "97 Avroluk Kaynaktan Erzincan Payını Düşeni Alması Lazım"

Erzincan’da AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulunun 2016 Yılı 2’inci toplantısı düzenlendi.

12.05.2016 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulunun 2016 Yılı 2'inci toplantısı düzenlendi.

Avrupa Birliği Bakanlığı 12 Mayıs 2016 tarihinde Erzincan'da Avrupa Birliği Programları hibe imkanlarının anlatıldığı çalıştay düzenledi. Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, bazı ilçe ve belediye başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda proje koordinatörü katıldı.

Katılım öncesi yardım aracı (IPA) kapsamında finanse edilen "AB Programlarına Katılımın Güçlendirilmesi (Enhancing Turkey's Participation in EU Programmes)" Projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, Programların etkin bir biçimde uygulanması ve ülke çapında potansiyel faydalanıcılara topluca tanıtımın yapılması amacıyla düzenlenen programa katılım yoğun oldu. Bu çerçevede, Erzincan Hilton Garden Inn Otel'de AB Programları finansman imkanlarının tanıtıldığı çalıştaya vatandaşlar, araştırmacılar, KOBİ'ler, üniversite ve belediyeler Avrupa çapında oluşturulan toplamda yaklaşık 97 milyar avroluk kaynağa erişimi hakkında bilgilendirilme sağlandı. Vatandaşların AB'deki muadilleriyle işbirliği yapma, alanlarındaki yenilikleri takip etme ve yeni ülkelere açılma imkanı bulmaları amacıyla gerçekleştirilen çalıştayın içeriği ve AB Programları hakkında detaylı bilgi "http://www.ab.gov.tr/abprog" "abprog@ab.gov.tr" e-posta adreslerinden proje hakkında detaylı bilgi alınabileceği kaydedildi.

Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen programın takipçisi olan Vali Süleyman Kahraman, Erzincan'da vatandaşların veya kamu kurumları için sağlanan bu imkanlardan faydalanmaları gerektiğine vurgu yaparak, Avrupa çapında oluşturulan toplamda yaklaşık 97 milyar avroluk kaynaktan Erzincan'ın da payına düşeni alması gerektiğini savundu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kahraman; '97 Avroluk Kaynaktan Erzincan Payını Düşeni Alması Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement