Vali Kılıç, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Vali Kılıç, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Düzenledi

Vali Kılıç, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Düzenledi

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'de mahalle kültürünün yaşatılması gerektiğini belirterek; "Mahallelerimiz bir bütündür, hep birlikte gülüp hep birlikte ağlayalım" dedi.

27.08.2013 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde'de mahalle kültürünün yaşatılması gerektiğini belirterek; "Mahallelerimiz bir bütündür, hep birlikte gülüp hep birlikte ağlayalım" dedi.

Vali Kılıç, merkez mahalle muhtarları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Muhtarların yanı sıra Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Turgut Sak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, İl Mahalli İdareler Müdürü Nebahat Bozkurt ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Çelik katıldı.

Mahalle muhtarları ile yapılan toplantıda muhtarlar ile tek tek tanışan Vali Kılıç muhtarlardan mahalleleri hakkında bilgi aldı.

Mahallelerin isimlerinin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Vali Kılıç, Niğde'nin bu konuda çok şanslı bir il olduğunu, Niğde'nin tanıtım konusunun da yer aldığı 5 Yıllık Stratejik plan toplantısı yaptıklarını ifade etti.

Mahalle muhtarlarının yerel yönetimlerde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Vali Kılıç, konuşmasının devamında "Şehir hayatındaki gelişmelere bağlı olarak mahalle hayatına haiz unsurlar yok olmakta, bir apartmanda bir mahalle nüfusu kadar insan oturduğu halde kimsenin birbirini tanımaması mahalle kültürünün yok oluşunun göstergesidir. Gelin sizlerle beraber o özlediğimiz mahalle hayatını yeniden kuralım. Mahallelerimizdeki eksiklikleri tespit edelim, yetimlerimizin başını okşayalım, hastalarımızı ziyaret edelim, cenaze evlerimize taziyeye gidelim, düğünlerde mutlaka bulunalım. Sizin üzerinizde büyük bir yük var ve bunu beraberce kaldıracağız. Aç ve açıkta kalan varsa bunu bize bildirin, sorunları hep beraber aşalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Eskisi gibi herkesle dayanışma içinde olalım. Mahallelerimiz bir bütündür, hep birlikte gülüp hep birlikte ağlayalım. Bütün bunları yaparak halkımızın gönlünü okşayalım" diye konuştu.

"Mahalle kültürünün yaşatılması için, hep birlikte Niğde'de bir ilki gerçekleştirerek özlenen mahalle kültürünü geri getirelim" diyen Vali Kılıç "Bütün bunları yaparken incinmek yok, buna hakkımız da yok. Biz yöneticiyiz, adil bir şekilde hizmet etmeye mecburuz, herkese hizmet etmek zorundasınız. Bölmek yok bütünleyeceğiz, herkesi sevip, kucaklayacağız. Bugün bizim için yeni bir gün olsun. Nefisimize bir gem vurup, gururu bir kenara bırakalım. Gelecekte ailenize eşinize, dostunuza şanlı şerefli bir geçmiş bırakın. Ben her konuda sizlere yardımcı olacağım ve birlikte başaracağız" dedi.

Toplantının devamında, muhtarların sorunları dinlenerek toplantıya katılan kurum amirleriyle birlikte çözüm yolları arandı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Kılıç, Mahalle Muhtarlarıyla Toplantı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement