Vali Kıraç Bedensel Ve Görme Engelilere Sertifika Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Vali Kıraç Bedensel Ve Görme Engelilere Sertifika Dağıttı

Vali Mustafa Cahit Kıraç bedensel ve görme engeliler derneklerini ziyaret etti.

21.02.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Mustafa Cahit Kıraç,Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın ve beraberindeki heyetle birlikte SYDV mütevelli heyeti toplantısının ardından bedensel engellilerin ayakkabı imalat atölyesi, zihinsel engellilerin çanta ve ayakkabı tamirat atölyesi ile Altı Nokta Körler Derneği ıslak mendil imalat atölyelerini ziyaret etti. Burada zihinsel engellilerle sohbet eden Vali Kıraç merkez vakfının bundan sonra bu tür projelere daha da ağırlık vereceğini söyleyerek kendi işini kurmak isteyenlere yardımcı olacaklarını belirtti. Bölgenin en önemli sorununun işsizlik bununda nedeninin mesleksizlik olduğunu söyleyen Vali Kıraç bölgedeki esnaftan burada üretilen ıslak mendilleri almalarını tavsiye etti. Daha sonra ziyarette Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş Vali Kıraç'a bir plaket verdi.Son olarak Vali Kıraç buradaki öğrencilere katıldıkları projelerde almaya hak kazandıkları sertifikalarını dağıtarak öğrencileri ve projede emeği geçenleri tebrik etti.

Günün ikinci ziyaretinde Vali Kıraç Diyarbakır Valiliği, İŞKUR, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı işbirliğiyle Altı Nokta Körler Derneği üyelerinin katılımıyla hak kazananlara yönelik Yönetici Sekreterliği Eğitimi sertifika törenine katıldı.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Akif Karakaş dernek olarak kendilerine her zaman destek olunduğunu belirttiği Sayın Valimiz Mustafa Cahit Kıraç, Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, İŞKUR Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına teşekkür etti.

Vali Kıraç: "Beynin önünde hiçbir engel yok. Onun için kendinizi yetiştirirseniz sorunsuz bir dünyayı oluşturmak sizin elinizdedir."

Törende kısa bir konuşma yapan Vali Kıraç, "Hâlihazır da 100 civarında arkadaşımız kurslara katılmak suretiyle kamuda çalışıyorlar. Yeni kurslardan da çıkan arkadaşlarımız bundan sonraki süreçte yeni görevlere gelecekler. Biliyorsunuz engellilere yönelik son dönemlerde yapılan yasal düzenlemeler özellikle kurumsal bazda asgari seviyede engelli çalıştırma mecburiyetinin getirilmesi sizleri rahatlattı. Caddede, sokakta, kamu kurumlarına giderken ya da diğer mekânlara giderken engellilere dönük kimi alt yapı çalışmalarını yapma mecburiyetini getiren yasalar devreye girdi. Engellilerin hem kamu hem özel sektörde kendilerinin ihtiyaç duyduğu oranda çalışma imkânı getiren düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler dolayısıyla hükümete teşekkür ediyorum. Hakikaten son zamanlarda çok güzel alt yapı çalışmaları yapıldı.

Beynin önünde hiçbir engel yok. Onun için kendinizi yetiştirirseniz sorunsuz bir dünyayı oluşturmak sizin elinizde.Projelere katılanları kutluyorum.İnşallah önümüzde ki dönemlerde onlar da arzu ettikleri işlerde ister özel sektör olsun ister kamu olsun çalışma imkânı bulup ülkemize hizmet etme noktasına erişirler.

"Artık bundan sonra ki dönemlerde özellikle bu tür girişimciliği arttırıcı sertifikalı programları düzenleyerek engelli kardeşlerimize işler temin etme konusunda özel bir gayret göstermemiz gerekiyor."

Başarılı bir dernek yöneticisi olarak üyelerinizi sahiplenip, geleceklerini garanti altına alan, beceri kazandırma kursları devam ediyor. Burada teşekkür ediyorum. Az önce Sosyal Yardımlaşma bünyesinde açılan kurslarımızda da ifade ettim, Artık bundan sonra ki dönemlerde özellikle bu tür girişimciliği arttırıcı sertifikalı programları düzenleyerek engelli kardeşlerimize işler temin etme konusunda özel bir gayret göstermemiz gerekiyor." dedi.

Vali Kıraç, derneğin devam etmekte olan kurslarını gezip, dernek üyeleriyle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra dernek üyeleriyle toplu fotoğraf çeken Vali Kıraç, bölgeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Kıraç Bedensel Ve Görme Engelilere Sertifika Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement