Vali Masatlı: "Ülkemiz tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafeler kat etti" - Son Dakika
Güncel

Vali Masatlı: "Ülkemiz tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafeler kat etti"

Vali Masatlı: "Ülkemiz tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafeler kat etti"

Amasya Valisi Mustafa Masatalı, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.

16.10.2020 17:36  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi Mustafa Masatalı, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.

Amasya Valisi Mustafa Masatalı, "Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi " kapsamında düzenlenen tritikale tohum dağıtım törenine katıldı. Törende ilk olarak Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Hayrullah Göktekin ile Şeyhsadi Köyü Muhtarı birer konuşma yaparak, yem bitkileri üretimini geliştirme projesi kapsamında düzenlenen tritikale tohum dağıtım töreninin Amasya'ya ve ülkeye hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını temenni ettiler.

Tören alanında çiftçilerle de sohbet eden Vali Mustafa Masatlı yaptığı konuşmada, "Ülkemiz tarımdan ticarete, sanayiden hizmet sektörüne, sosyal güvenlikten eğitime, devletin yer aldığı bütün alanlarda özellikle son yollarda ciddi bir değişim, kalkınma ve gelişme göstermiştir. Özellikle bunlardan bir tanesi de tarım sektörüdür. Tarım ve Orman Bakanlığımız dünya ölçeğinde projeler yapan Türk tarımcısına her türlü desteği veren bir duruma gelmiştir. Tarımla ilgili pek çok devlet kuruluşumuzun destek, teşvik ve katkıları da bulunmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü projelerden biri olan yem bitkileri üretimini geliştirme projesi ile ilgili projemizde üretici vatandaşlarımıza üretim noktasında önemli destek sağlayacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki hükümetimiz ülkemize tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafeler kat etti. Buna benzer projelerle daha çok çalışarak, daha çok üreterek 2023 yılı hedeflerine başta ilimiz olmak üzere tüm ülkemizde ulaşmış olacağız. Bu projelerin desteklenmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'ye, bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor, talip olup ve tohumlarını teslim alan bütün vatandaşlarımıza da başarılar diliyor, ilimiz çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım ve Kırsal Kalkınma Eylem Planı Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi" kapsamında önemli bir yem bitkisi olan tritikale, hayvancılığın en büyük girdilerinden birini oluşturan kaba ve kesif yem açığının giderilmesinde Amasya'nın hayvancılığının ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliklerde bir ürün. Amasya'da hali hazırda 18 bin 500 dekar alanda 6 bin ton tritikale üretimi yapılmakta. Bu proje kapsamında ise 4 bin dekar alanda kullanılmak üzere 100 ton tritikale tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Törende İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Hayrullah Göktekin, AK Parti İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, görevli personeller ve çiftçilerimiz yer aldı.

Dağıtım töreninin ardından program sona erdi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Masatlı: 'Ülkemiz tarım ve hayvancılık alanında büyük mesafeler kat etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement