Vali Memiş: "Mağdurların ve kimsesizlerin valisiyim" - Son Dakika
Güncel

Vali Memiş: "Mağdurların ve kimsesizlerin valisiyim"

Vali Memiş: "Mağdurların ve kimsesizlerin valisiyim"

Erzurum Valisi Okay Memiş, muhtarlarla yaptığı toplantılara devam ediyor.

23.01.2020 10:55  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Valisi Okay Memiş, muhtarlarla yaptığı toplantılara devam ediyor. Karayazı ve Karaçoban ilçelerini ziyaret ederek, muhtarlarla bir araya gelen Vali Okay Memiş, "Ben daha çok çaycının, çöpçünün ve çobanın yanındayım. Mağdurların ve kimsesizlerin valisiyim" dedi.

2020 yılına muhtar toplantıları ile başlayan ve bu kapsamda ilk olarak İspir ve Pazaryolu'na giden Vali Memiş, muhtar toplantılarına Karayazı ile Karaçoban'da devam etti. İlk olarak Karayazı ilçesinde Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda muhtarlarla bir araya gelen Vali Memiş, buradaki toplantının ardından Karaçoban'a geçti. Karaçoban'da yapılan toplantı öncesi kısa bir açıklamada bulunan Vali Memiş, devleti temsil eden kişiler olarak tüm vatandaşlara eşit mesafede olduklarını belirtti.

Tüm vatandaşların kamu kaynağından faydalanması için büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Vali Memiş, " Ben daha çok çaycının, çöpçünün ve çobanın yanındayım. Mağdurların ve kimsesizlerin valisiyim. Devlet olarak daha çok onların yanındayız. Kimseyi aç veya açıkta bırakmak istemiyoruz. Bu zengin vatandaşlarımızın karşısında olduğumuz anlamına gelmesin. Ama bizler daha çok bu vatandaşlarımızın yanındayız" diye konuştu.

"İşini doğru yapan, ahlaklı, namuslu, adil insanlarımızın emrindeyiz" diyen Vali Memiş, "Vatanın bölünmez bütünlüğü ile ilgili farklı düşüncede olan insanların ise karşısındayız" dedi.

Bölgede tek terör unsuru kalmayana dek operasyonlara devam edeceklerine dikkat çeken Vali Memiş, "Bu bölgede terörist varsa teslim olsunlar, olmazlarsa bertaraf olacaklar. Polisimiz, Jandarmamız 7-24 görevinin başında ve teröristlere göz açtırmamakta. Polisimiz, Jandarmamız devletinin yanında olan tüm vatandaşlarımıza iyi davranacak. Bununla birlikte bu üniformayı taşıyan ve bu üniformayı taşıdığı için şehit olan kardeşlerimize de hepimiz özenli olmak durumundayız. İnsan polisi veya jandarmayı gördüğünde rahatsız olur mu? Bundan kanun kaçakları ve bölücü unsurlar rahatsız olur" İfadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından muhtarların taleplerini dinleyen ve muhtarlara tek tek söz hakkı veren Vali Memiş, onların isteklerini not ederek sorunların en kısa zamanda çözülmesi konusunda ilgili kurumlara talimat verdi.

Vali Memiş'e ilçe ziyaretlerinde Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve kurum müdürleri eşlik etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Memiş: 'Mağdurların ve kimsesizlerin valisiyim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı
    18:48 Özbekistan ve Tacikistan Cumhurbaşkanları Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı İmzaladı

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, iki ülke arasındaki ilişkilerin müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngören Müttefiklik İlişkileri Anlaşması'nı imzaladı. Görüşmede, siyasi, ticari-ekonomik, sağlık, eğitim, kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı. Ayrıca, endüstriyel işbirliği, sınır aşan su kaynaklarının ortak kullanımı, ulaştırma ve transit taşımacılık alanlarında işbirliği ve ikili ticaret hacminin artırılması gibi konularda mutabık kalındı. İki cumhurbaşkanı arasında 30'a yakın anlaşma yapıldı.

  • Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı
    18:45 Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı

    Et ve Süt Kurumu (ESK), bugün itibarıyla et fiyatlarına yüzde 20-25 arasında zam yaptı. Kıymanın kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye; kuşbaşının kilogramı ise 259 TL'den 319 TL'ye yükseldi. Fiyat zamları internet sitesinde yer almasa da mağazalarda güncel fiyatla satılmaktadır.

  • Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi
    18:44 Çanakkale'de Göçük Altında Hayatını Kaybeden 2 Kişinin Cenazesi Toprağa Verildi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan'ın cenazeleri köye getirildi. Cenazeler, yapılan cenaze namazının ardından Kangırlı köyü mezarlığında defnedildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kepçe operatörü ise jandarma tarafından tutuklandı.

  • Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı
    18:43 Samsun'da motosiklet hırsızlığı şüphelisi yakalandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Toptancı Hali'nden çalınan motosikletin şüphelisi, polis tarafından gözaltına alındı. Hırsızlık Büro ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek şüphelinin eşkalini belirledi. Motosiklet, çekici ile yediemin otoparkına çekildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti
    18:37 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret etti.

  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı
    18:29 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu Şüphelileri Yakalandı

    Giresun'un Bulancak ilçesinde meydana gelen silahlı kuyumcu soygunuyla ilgili olarak yapılan yoğun çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, olayın şüphelilerinin yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederek, Bulancak esnafına ve olayda yaralanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement