Vali Oğuz, Akdoğan Ve Yuvalı Köylerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz, Akdoğan Ve Yuvalı Köylerini Ziyaret Etti

Vali Oğuz, Akdoğan Ve Yuvalı Köylerini Ziyaret Etti

İlk olarak Akdoğan Köyünü ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, Köy Muhtarı Talip Yıldırım ve köylüler tarafından Eğirdir-Sütçüler yolu Akdoğan Köyü yol ayrımında karşılandı.

13.09.2011 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Memduh Oğuz, Milletvekili Recep Özel, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Orman Bölge Müdürü Mehmet sait Yorulmaz, 18. DSİ Bölge Müdürü Recep Bal, İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ve İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Karakaya ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Eğirdir İlçesine bağlı Akdoğan ve Yuvalı köylerini ziyaret ederek muhtarlardan sorunları yerinde dinledi.

Karşılama sonrasında Akdoğan Köyü Değirmen Gözü mevkiine geçen Vali Memduh Oğuz burada bayanların ağırlıklı olduğu kalabalık köylüler tarafından alkışlarla karşılandı.

Elma hasadı öncesinde Akdoğan Köyü olarak düzenlemiş oldukları 'Şükür Yemeğine' katılımlarından dolayı Vali Memduh Oğuz ve beraberindeki heyete teşekkür eden Köy Muhtarı Talip Yıldırım, köyün sorunlarını içeren dosyayı Vali Oğuz'a takdim etti.

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz'ın kısa selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Milletvekili Recep Özel, hizmeti talep edenle hizmeti arz edenlerin karşılıklı olarak bir araya geldiklerini ifade ederek, düzenlenen bu şükür yemeği etkinliğinden bol bereketin çıkmasını kaydetti.

Siyasetçi olarak muhtarların köylerin ihtiyaçlarını kendilerine bildirdiklerini belirten Milletvekili Özel; "Hizmeti isteyenler ve hizmeti yapacak olanlar bir arada burada oturuyor. Tabi bizlerde takipçisi olacağız ve ihtiyaçların zamanında bitirilmesi yönünde gayret sarf edeceğiz.

Yapılması gerekenlerle Akdoğan insanının cebine daha çok para nasıl girer, daha çok nasıl hayat standardını yükseltebiliriz ve çocuklarımıza daha çok nasıl iyi imkanlar sağlayabiliriz, hepimizin derdi bu. İnşallah Akdoğan Köyünün sorunlarını, ihtiyaçlarını hep birlikte el ele karşılayarak daha müreffeh hale getiririz" dedi.

Görüntü ve manzaranın Büyük Türk Milletine yakışır bir güzellik olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz konuşmasında şunları söyledi; "Burada seçilmişleriyle, atanmışlarıyla, çalışan kamu görevlileriyle, kadın ve erkek bütün vatandaşlar bir tek vücut gibi bir araya gelmiş.

Muhtarımız nezaket göstererek sorunları buradan, kürsüden saymadan dosya haline getirerek bizlere vermesi çok ince bir davranış. Ama ben yine de o dosyadaki ihtiyaç ve sorunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir kere şunu belirtmeliyim ki biz buraya çalışmaya ve sizleri dinlemeye geldik. Yani bizler sizlerin hizmetkarıyız, çünkü bu devlet bunun için bize maaş veriyor.

En önemli istek olarak gece olduğunda mermer ocaklarının çalışmaması çünkü çok gürültü olduğunu belirttiler. Bu konuyu Sayın Kaymakamımız ve Jandarma Komutanımız birlikte araştırarak çözüm getirmeklerini rica ediyorum. Ayrıca dosyada mermer ocaklarında köyünüzden birkaç kişinin istihdam edilmesini ve mermer atıklarının işlendiği bir tesisin kurularak köye gelir getirmek istediğinizi ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yapamadığınızı belirttiniz. Bu konuyu meclis üyelerimiz ve il özel idaresi araştırsın ve gerekirse bizde özel idare olarak ortak oluruz ve istediğiniz tesisi kurmaya yardımcı oluruz" dedi.

Akdoğan-Tepeli arasındaki tarım işçilerinin kullandığı yolun programda olmamsına rağmen yapılacağını müjdeleyen Vali Oğuz, kaynağın ise nasıl yaratılacağı konusunda ilginç bir yaklaşımda bulundu. Kendisinden önce milyarlarca liralık temsili ağırlama harcaması yapıldığını belirten Vali Oğuz; "Ben tasarruflu birisiyim, bizim elimizde bereket olur. Eğer parayı hiçbir yerden bulamazsak oradan veririz ve mazot parasını karşılamış oluruz" dedi.

Türk Milletinin gani gönüllü olduğunu ifade eden Vali Oğuz; "Vatandaşa küçücük bir hizmet yaparsınız kocaman bir teşekkür alırsınız… Buraya birlikte geldiğim il müdürleri bana dosyada sunulan sorunlar ve daire olarak burada yürütmüş oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verecekler" dedi.

Beraberindeki bölge ve il müdürlerini kürsüye yanına çağıran Vali Oğuz, her müdüre ayrı ayrı söz vererek Akdoğan Köyünde müdürlük olarak yürüttükleri çalışmaları, ayrıca dosyada belirtilen sorun ve ihtiyaçların giderilmesinde yapacakları çalışmaları anlattırdı.

Plaket takdimiyle devam eden Akdoğan Köyü ziyareti Isparta usulü Helva-Kabune ikramıyla sona erdi.

Heyet daha sonra hep birlikte Yuvalı Köyüne geçti. Burada Köy Muhtarı Selahattin Demirbaş ve köylü vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz, Muhtar Demirbaş'tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

En öncelikli olarak 2004-2005 döneminde Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında yapılan, proje ve müteahhit hatası nedeniyle çalıştırılamayan damlama sulama sisteminin çalışır hale getirilmesini isteyen Muhtar Selahattin Demirbaş, elma üretimi için bu projenin köy adına çok önemli olduğunu ifade etti.

Damlama sulama sistemi hakkında açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü temsilcisi Ziraat Mühendisi Derya Uçar, sistemin filtreleme işleminin olmaması ve yeterli basıncın bulunmaması nedeniyle verimli bir şekilde çalışmadığını ifade etti. Boruların bazı noktalarda açığa çıkarılmasıyla basıncın arttırılabileceğini belirten Uçar, "Uygulama hataları ve istenilen projede istenilen boru ebatlarının kullanılmaması nedeniyle borularda kırılmalar olduğunu tespit ettiklerini" söyledi.

Projenin yapımında hatalı davranan kurum ve kişiler olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz, "Elbette bu konu idari olarak araştırılacaktır. Ancak burada önemli olan sistemin en iyi şekilde çalışmasını sağlamaktır. Çünkü köyün sisteme çok ihtiyacı var. Kurumların ortak oluşturacağı teknik heyet burada daha kapsamlı bir çalışma yapsın ve bizlere rapor halinde sunsun ve bizde bu rapor doğrultusunda çalışma yaparak sistemi yeniden en verimli şekilde çalıştıralım" dedi.

Yuvalı-Sipahiler arasındaki yolun asfaltlanmasını isteyen köylülere 2012 yılı asfalt programına alınarak, 2012 yılı asfalt sezonunun buradan başlatılacağını belirten Vali Oğuz, kendisinden halı saha isteyen gençlere de bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Vali Oğuz gençlere; "Halı sahanın zeminini kendi imkanlarınızla siz yapın bende halısını sereyim" dedi.

Yuvalıdan taşımalı olarak Eğirdir Atatürk İlköğretim Okuluna giden öğrencilerin okullarının ve öğretmenlerinin değiştirilerek Bağlar İlköğretim Okuluna istemedikleri halde taşınacaklarını söylemeleri üzerine Vali Oğuz; "Çocuklar çok haklı, elbette ki sevdikleri okulda ve öğretmenlerde okuyacaklar. Ancak Eğirdir Milli Eğitim Müdürümüz Kerim Beyin söylediğine göre Atatürk İlköğretim Okulunda sınıf mevcutları çok, ama öğrencilerde öbür tarafa gitmek istemiyorlar. Bizde sorunu Atatürk İlköğretim Okuluna 2 sınıflık ek derslik yaparak çözmeye çalışacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz, Akdoğan Ve Yuvalı Köylerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement