Vali Oğuz'dan Gülbudak Tarım İşletmesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz'dan Gülbudak Tarım İşletmesine Ziyaret

Vali Oğuz\'dan Gülbudak Tarım İşletmesine Ziyaret

Vali Memduh Oğuz, Gülbudak Tarım İşletmesini ziyaret ederek başarılar diledi.

02.07.2012 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beraberinde daire müdürleri ve akademisyenler ile birlikte Gülbudak Tarım İşletmesine ait elma bahçelerini ziyaret eden Vali Memduh Oğuz, işletme sahiplerine ve çalışanlarına hayırlı iş ve bol kazançlar temennisinde bulundu.

Senirkent Kaymakamı Ali Yılmaz, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Büyükkabaca Kasabası Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin, işletme sahipleri Ali Gülbudak ve Hasan İnce tarafından karşılanan Vali Oğuz ilk olarak Büyükkabaca Kasabası Sekiler Mevkiinde bulunan elmalığı ziyaret ederek çalışmaları yerinde gördü.

Elmalık hakkında bilgiler veren Gülbudak tarım İşletmeleri Genel Müdürü Hasan İnce, 3500 dekarlık bakir alanı işleyerek tarıma kazandırdıklarını ifade etti.

Genel Müdür İnce; "İşletmemiz bölge meyveciliğine öncülük edecektir"

Genel Müdür İnce konuşmasında; "Sayın Valim Büyükkabaca Belediyesine ait 3500 dekarlık bu araziyi belediyeyi de % 15 ortak ederek birlikte işletmekteyiz. Daha önce bakir olan, atıl durumda olan bu toprakları en iyi şeklide işleyerek ülke tarımına kazandırdık. 3500 dekarlık alanın 1/3'nü işleyerek Retciv, Gala, Granisimit ve Golden gibi cinslerden oluşan 3500 bodur elma diktik. İşletme kapasitesi tamamlandığında 1 milyon elma ağacı dikilmiş olacak.

Sayın Valim burada fidan dikim işlemi tamamlandığında, tesisin tamamını tel terbiye sistemi ve üzerinde doluya ve güneşe karşı koruma ağı ile kapatacağız.

Sayın Valim, işletmede Avrupa'daki uygulanan son teknoloji uygulamalarıyla üretim yapılacaktır. Ayrıca bölgenin istihdamını arttıracak olan işletmemizde şu an itibariyle 200 ile 300 arasında günü birlik istihdam sağlanmaktadır.

Sayın Valim ayrıca işletmemiz bölge meyveciliğine öncülük edecek ve burası adeta uygulamalı bir okul gibi çalışacaktır" dedi.

Başkan Temurçin; "Amacımız insanları doğduğu yerde doyurmaktır"

Büyükkabaca Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta atılım yapacak projeler üretmeye çalıştıklarını belirten Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin; "Sayın Valim bu düşünce doğrultusunda görmüş elma bahçesini Gülbudak Tarım ve Büyükkabaca Belediyesi olarak ortaklaşa diktik. Ben devletin malını satma veya kiralama taraftarı değilim, o nedenle mülkiyeti belediyeye ait olan 3500 dekarlık alana belediye olarak % 15 ortak olarak birlikte yola çıktık.

Sayın Valim burada çalışanların çoğu benim kasabamdan, önce üretim sonra istihdam hedefimiz doğrultusunda kasabamda gençlerimize istihdam kapısı açmış olduk. Bu şekilde hem istihdam sağlamış olduk, hem de belediyemize sürekliliği olan bir gelir kapısı yaratmış olduk. Amacımız insanları doğduğu yerde doyurmaktır… Bu çalışma sayesinde kasaba olarak tarım ve hayvancılıkta model bir olurken, hem göçü önlemiş oluyoruz, hem de kasaba halkının refahını yükseltmiş oluyoruz.

Sayın Valim burada şunu da özellikle belirtmek istiyorum, bu elma bahçesine biz belediye yönetimi olarak ahde vefa çerçevesinde 3500 dekarlık alanı belediyemize kazandıran kurcu başkanımız Hasan Işık'ın ismini vereceğiz" dedi.

Başkan Özmeral; "Mutlu bir günü hep beraber yaşıyoruz"

Mutlu bir günü yaşadıklarını ifade eden Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral; "Sayın valim daha önce bu gördüğünüz alan çok engebeli ve kayalardan oluşan bir alandı. Bugün görüyoruz ki burası tarım yapılabilecek bir hale getirilerek ekonomiye kazandırılmış. Ayrıca burası hep gölün yakınında, hemen kenarında tarım yapmak isteyenlere de bir örnek olacaktır, o bakımdan emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Dekan Yardımcısı Giray; "Pazarın taleplerine göre üretim yapılıyor"

Pazarda istenen ürünün sağlandığını belirten SDÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Handan Giray; "Gerçekten burası model bir işletme, çünkü pazarın taleplerine odaklanmış durumda. Sürdürülebilirliği kendisine hedef edinmiş bir işletme, o nedenle başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Vali Oğuz; "Her yönüyle güzel bir yatırım"

Böyle bir işletmenin kamu ve özel ortaklıkla kurulmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; "Burada pek çok güzellik iç içe yaşıyor. Bir kere kamuya ait bir alan çalışkan bir belediye başkanımız burayı hem kasabası hem de ülke ekonomisi bakımından verimli bir hale getirmek istiyor. Isparta ilim şehri olsun derken her alanda söylüyoruz, işte burada bilimsel tarımın yapıldığı ve dünyaya örnek olan bir işletme. Dünya standartlarının üzerinde son teknolojiyle bilimsel üretim burada yapılıyor, hakikaten bundan memnun olmamak mümkün değil. Genel söylediğimizi burada yine söyleyelim, tüm insanlık bundan istifade ediyor… Buradan üretilecek binlerce, on binlerce ton elmayı insanlar yiyecek. Bizim inancımıza göre, Peygamberimizin söylediğine göre insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır… O bakımdan şurada on binlerce ton elma yetiştirenden daha faydalı olan olur mu?

Hem fiyatta dengeleme olacak, hem üretimde dengelem olacak, hem de depolanarak 12 ay insanlara ikram olacak. O bakımdan nerden bakarsanız güzel bir yatırım, arkadaşlarımızı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Heyet daha sonra Gülbudak Tarım İşletmesine ait Hoyran bölgesinde bulunan elma bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz'dan Gülbudak Tarım İşletmesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement