Vali Öztürk Akseki'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Öztürk Akseki'yi Ziyaret Etti

Vali Öztürk Akseki\'yi Ziyaret Etti

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk Akseki ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

09.10.2013 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk Akseki ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Öztürk'ün Akseki ziyaretine İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Mili Eğitim Müdür Osman Nuri Gülay,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, İl sağlık Müdürü Adem Bilgin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı katıldı.

Vali Öztürk Akseki'de Kaymakam Mehmet Beşikçi ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Hükümet Konağı'nı ziyaret eden Vali Sebahattin Öztürk'e Kaymakam Beşikçi tarafından makamda brifing verildi. Vali Sebahttin Öztürk kamu kurumları amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Aksekililerle belediye toplantı salonunda İlçe Değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Kaymakam Beşikçi'nin sunumunun ardından konuşan Vali Öztürk, "Akseki kadim bir ilçe. Çok değerli insanlar yetiştirmiş. Türkiye'de çok bilinen bir yer. Akseki'nin çok daha fazla nüfus kaybedeceğini düşünmüyorum. Az nüfus geniş alan, hizmet doğal olarak istenilen seviyede olmuyor. Bundan dolayı pek çok hususta, özellikle sağlıkta eksiklikler var. Ama her şeye rağmen burada 15 bine yakın insan yaşıyor. Yaz mevsiminde nüfus artıyor. Bunu dikkate alacağız" diye konuştu.

Milli Eğitim ve asayiş konularında Akseki'nin gayet iyi durumda olduğunu söyleyen Vali Öztürk, yasa gereği 6 ay sonra Antalya'da İl Özel İdaresi olmayacağını dile getirerek, köylerle ilgili beklentilerin büyük kısmının artık Büyükşehir ve ilçe belediyesinden beklenmesi gerektiğini, bir kısım beklentilerin ise yine kurumlar tarafından yerine getirileceğini anlattı.

Akseki'de Selçuklu- Osmanlı dönemine ait mimari örneklerin yaşatılması gerektiğinin altını çizen Vali Öztürk, "Bu konudaki projelere önümüzdeki yıllarda mutlaka kaynak ayıracağız bu eserlerin kaybolmasına göz yummayacağız. İlçede 204 tane tarihi tescilli düğmeli evin varlığı büyük bir servet" diye konuştu.

Vali Öztürk, tarımla ilgili de ilçede iddialı olmamakla birlikte faaliyetler yürütüldüğünü ifade ederek bu faaliyetlere devam edileceğini kaydetti. Genel olarak susuz köy kalmadığını söyleyen Vali Öztürk, "Kaynak sıkıntısı hariç susuz köy bırakmadık.Bir yerde ihtilaf varsa veya kaynak vardı, sonradan kurumuş olabilir. Bu tür yerler hariç, köylerle ilgili su sorunu bakımından epeyce sorunu çözmüştük. Bundan sonra bu mesele buranın belediyesinin sorunu olmaktan çıkıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak" ifadelerini kullandı.

Toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay ilçede yürütülen içme suyu ve yol çalışmaları, İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin de sağlığa ilişkin konular hakkında bilgi verdi. İlçe Değerlendirme Toplantısı belediye başkanları, muhtarlar ve Aksekili vatandaşların sağlık, eğitim, yol, içme suyu gibi konulara ilişkin sorunları dile getirmeleriyle sona erdi.

Daha sonra beraberindekilerle Sarıhacılar Köyü'ne geçen Vali Öztürk, köyün yaklaşık 400 yıllık tarihi ahşap camisini gezdi. Camiyi hayranlıkla inceleyen Vali Öztürk, camide yapılacak bir restorasyonun Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilmesi gerektiğine işaret etti. Vali Öztürk Akseki'de son olarak Sarıhacılar ve Bucakalan köylerindeki tarihi düğmeli evleri de gezerek ilgililerden bilgi aldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Öztürk Akseki'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement