Vali Rahmi Doğan'ın Nevruz Bayramı Açıklaması - Son Dakika
Yaşam

Vali Rahmi Doğan'ın Nevruz Bayramı Açıklaması

Vali Rahmi Doğan\'ın Nevruz Bayramı Açıklaması

Kars Valisi Rahmi Doğan, Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sımsıcak günlerini bir başlangıç günü olarak kabul edildiğini belirtti.

20.03.2018 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Rahmi Doğan, Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sımsıcak günlerini bir başlangıç günü olarak kabul edildiğini belirtti.

Doğan, Doğanın yeni güne uyanışı ile umut dolu başlangıçların sembolü olan Nevruz'un Asya'dan Kafkaslara, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar ortak kültürün ayrılmaz bir öğesi olarak günümüze kadar geldiğini kaydetti.

Kars Valisi Rahmi Doğan, Nevruz Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "İçerdiği güçlü anlamlarla, eşsiz bir kültür mozaiğine sahip olan ülkemizde de yüzyıllardır birlik ve beraberlik duyguları içinde kutladığımız Nevruzun değişmeyen özü; toplumların sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde hayatı her yönü ile paylaşabilme iradesidir" dedi.

Tarihimizin derinliklerinden günümüze kültür ırmağından akıp gelen, yeniden doğuş, Nevruz kültürü bizden sonraki nesillere de akıp gideceğini ifade eden Vali Doğan, "Bu bilinçle Nevruzun bolluk ve bereketi müjdeleyen sımsıcak günlerini bir başlangıç kabul ederek; gelecek aydınlık günlerimizi mutlulukla, huzurla geçirebilmemiz için şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan, tüm güzelliği, cömertliği ve bereketiyle bizleri bağrında barındıran bu cennet vatanda, tam bir uyum içinde yaşamamız ve bu cennet vatanı sevgi ve özenle korumamız gerekmektedir. Şanlı tarihimizden, ecdadımızdan gelen ve yüzlerce yıldır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişini kutlarken, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan ortak kültür değerimiz olan nevruzu, ilelebet yaşatma bilinç ve arzusuyla Karslı hemşehrilerim ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu yarınlar diliyorum" dedi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Vali Rahmi Doğan'ın Nevruz Bayramı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement