Vali Recep Yazıcıoğlu Tır'ı Türmekler İçin Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Vali Recep Yazıcıoğlu Tır'ı Türmekler İçin Yola Çıktı

Vali Recep Yazıcıoğlu Tır\'ı Türmekler İçin Yola Çıktı

Aydın’da öğretmen ve öğrenciler tarafından ihtiyaç sahibi Türkmenler için toplanan yardımları taşıyan Vali Recep Yazıcıoğlu TIR’ı dualarla yolcu edildi.

21.01.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da öğretmen ve öğrenciler tarafından ihtiyaç sahibi Türkmenler için toplanan yardımları taşıyan Vali Recep Yazıcıoğlu TIR'ı dualarla yolcu edildi.

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Suriye'de devam eden iç savaştan mağdur olan Halep ve Bayır Bucak Türkmenleri için düzenlediği "Kardeş Eli" sloganlı yardım kampanyasında gıda ve yiyeceklerden oluşan ilk TIR yola çıktı. "Vali Recep Yacıcıoğlu" ismi verilen TIR, Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Sivil Toplum Hareketi Aydın İl Temsilcisi Hüseyin Arslan ve okul idarecileri tarafından uğurlandı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Töre, "Değerler Eğitimi Çalışmaları kapsamında; Suriye'deki ihtiyaç sahibi Türkmen kardeşlerimizin yardımına koşmak, barınma, beslenme ve sağlık alanındaki insani ihtiyaçlarını gidermek ve yardımcı olmak, hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani malzemeleri ulaştırmak için ilimiz genelindeki tüm resmi-özel okul ve kurumlarımızın katılımıyla 'Kardeş Eli' adı altında yardım kampanyası yapılmıştır. İlk etapta doldurduğumuz TIR, bugün yolcu ediyoruz. Yardım kampanyamız devam ediyor. Ben destek veren tüm idareci, öğretmen ve gönüllüce yardım toplayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Recep Yazıcıoğlu TIR'ı dualarla Suriye sınırına doğru yola çıktı. Bu TIR, il genelinde yürütülen Halep - Bayır Bucak Türkmenleri Yardım Konvoyu kampanyası kapsamında Aydın'dan gönderilen 9'uncı yardım TIR'ı oldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Recep Yazıcıoğlu Tır'ı Türmekler İçin Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement