Vali Şahin: "Buzağı Ölümleri Önlenirse 12 Milyar Dolar Kazancımız Olur" - Son Dakika
Yerel

Vali Şahin: "Buzağı Ölümleri Önlenirse 12 Milyar Dolar Kazancımız Olur"

Vali Şahin: "Buzağı Ölümleri Önlenirse 12 Milyar Dolar Kazancımız Olur"

Samsun’da muhtarlarla bir araya gelen Vali İbrahim Şahin, “Türkiye’de buzağı ölüm oranlarını alt seviyelere düşürebilirsek yılda 12 milyar dolar kazancımız olacaktır” dedi.

06.04.2017 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da muhtarlarla bir araya gelen Vali İbrahim Şahin, " Türkiye'de buzağı ölüm oranlarını alt seviyelere düşürebilirsek yılda 12 milyar dolar kazancımız olacaktır" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ladik ilçesinde bulunan muhtarlarla bir araya geldi. Ladik ilçesi Şehit Mustafa Yahya Mertcan Konferans Salonu'nda düzenlenen "Muhtarlar Buluşmasına' katılan Vali Şahin, muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinledi.

Konferansta Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ardından konuşma yapan Vali İbrahim Şahin, "Cumhurbaşkanımız muhtarlarla düzenli toplantılar yapıyor. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte siz değerli muhtarlarımızla buluşup, sohbet edip fikir alışverişinde bulunacağız. Bu toplantılarımız sizlerle biraz dertleşme toplantılarıdır. Bizim bu toplantılarda ki, asıl gayemiz demokrasinin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinlemektir. Bugün fırsat bulduk ve sizlerle bir araya geldik. Vatanımız için, ülkemiz için, bayrağımız için hepimizin 24 saat çalışması gerekiyor. İç turizm ile ilgili bir dinamizme ihtiyaç var. Arkadaşlar yöresel yemeklerimizi öne çıkarmak için çaba sarf edelim. İnsanlar buraya geldiğinde Ladik'in yöresel yemeklerini yemelidir. Biz üniversite ile ilgili bir konu çalışıyoruz. Bu çalışma ağız sütü diye bir projedir. Bunun patenti OMÜ'ye aittir. Çift tırnaklı hayvanlarda bağışıklık sistemi sıfır olarak doğuyor. O hayvan ilk sütü aldığında bağışıklığını oradan alıyor. Bağışıklık sistemine o sütü vermezseniz hayvan bağışıklığını güçlendiremediği için ölüyor. Buzağı ölümleri Avrupa ülkelerinde yüzde 2, bizde ise yüzde 15'tir. Eğer biz ölüm oranlarını yüzde 8'e çekebilirsek hayvan ithal etmemize gerek kalmıyor. Biz bunu başarabilirsek yılda 12 milyar dolar kazancımız olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mahalle muhtarları sırayla söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini, önerilerini ve taleplerini aktardı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Şahin: 'Buzağı Ölümleri Önlenirse 12 Milyar Dolar Kazancımız Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement