Vali Şahin: "Çocuklarınızın Ceplerini Kontrol Edin" - Son Dakika
Yerel

Vali Şahin: "Çocuklarınızın Ceplerini Kontrol Edin"

Vali Şahin: "Çocuklarınızın Ceplerini Kontrol Edin"

"Uyuşturucuyla Mücadele Farkındalık Paneli"nde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Özellikle eğitim çağındaki çocuklarınızın ceplerini kontrol edin ve kiminle arkadaşlık ettiklerine bakın" dedi.

31.03.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uyuşturucuyla Mücadele Farkındalık Paneli"nde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Özellikle eğitim çağındaki çocuklarınızın ceplerini kontrol edin ve kiminle arkadaşlık ettiklerine bakın" dedi.

Samsun'da, "Uyuşturucuyla Mücadele Farkındalık Paneli" düzenlendi. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Uyuşturucuyla Mücadele Farkındalık Paneli" Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Panele; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şükrü Eken, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Alb. Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehel, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Uyuşturucu kullanımı sadece kullananları etkileyen bir durum değil. Kullananın ailelerini ve toplumu etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucuyla ilgili mücadele politikalarının geliştirilmesi ve uygulanmasında polisiye tedbirlerinin yanı sıra; okul, aile, sokak ve toplumun her düzeyinde alınacak tedbirler çok büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

"BİR BAKIYORSUNUZ Kİ ÇOCUĞUNUZ ELDEN GİTMİŞ"

Çeşitli bağımlılık türlerinin olduğunu belirten Vali Şahin, "Çocukların sadece uyuşturucuya bağımlılık değil. Televizyona, internete vb. şeylere de bağımlı olabiliyorlar. Bağımlılık denildiğinde insanların bırakamadığı her şey bu kapsamda oluyor. Somut olarak indirgendiğinde bu bağımlılık madde bağımlılığı tabi ki. İster istemez de sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündemini de meşgul ediyor. Biz de bunun önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asayiş toplantılarında neredeyse ikinci gündem maddemiz uyuşturucuyla mücadele. Biz güvenlik tedbirlerini üst seviyede tutuyoruz. Özellikle eğitim çağındaki çocuklarınızın ceplerini kontrol edin. Kiminle arkadaşlık ettiklerine bakın. Zannediyoruz ki bunlar bizim çocuklarımıza bulaşmaz. Bir bakıyorsunuz ki çocuğunuz elden gitmiş. 12-13 yaşındaki yavrularımızın cami tuvaletlerinde, okul tuvaletlerinde heder olduklarını arkadaşlarımız bize raporluyorlar. Maalesef bu tarz olumsuzlukları yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

YILIN HEKİMLERİNE TEŞEKKÜR VE PANEL

Açılış konuşmalarının ardından yılın hekimlerine başarı plaketleri verildi. Daha sonra, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Pekşen başkanlığında, panelist Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Çevik, İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Tolga Bostancı, Samsun Denetimle Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar ve OMÜ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Böke'nin katılımıyla panel yapıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Şahin: 'Çocuklarınızın Ceplerini Kontrol Edin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement