Vali Seddar Yavuz Vilayetler Hizmet Birliği'ne Encümen Üyesi Seçildi - Son Dakika
Yerel

Vali Seddar Yavuz Vilayetler Hizmet Birliği'ne Encümen Üyesi Seçildi

Vali Seddar Yavuz Vilayetler Hizmet Birliği\'ne Encümen Üyesi Seçildi

Vilayetler Hizmet Birliği 40. Olağan Genel Meclis toplantısı Ankara’da yapıldı.

13.06.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vilayetler Hizmet Birliği 40. Olağan Genel Meclis toplantısı Ankara'da yapıldı. Gölbaşı Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evinde yapılan toplantıya İçişleri Bakanı Sayın Sebahattin Öztürk de katıldı.

5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 8. maddesi gereğince İl Valilerinin doğal üyesi olduğu Birlikte üye seçimleri de gerçekleştirildi. Buna göre 11 Haziran 2015 tarihinde yapılan 40. Olağan Meclis toplantısında Vali Seddar Yavuz Birlik Encümen Üyeliğine seçildi.

Üç vali ve üç il genel meclis üyesinde oluşan Birlik Encümeni'ne Uşak Valisi Seddar Yavuz ile birlikte Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve Rize Valisi Ersin Yazıcı, Aksaray İl Genel Meclisi üyesi Celalettin Kılıç, Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Veysel Şahin ve Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Selçuk Çirkin seçildiler.

Vali Seddar Yavuz 51 il özel idaresinin üyesi bulunduğu ve ülke çapında tüm özel idareleri temsil eden tek birlik olma özelliği taşıyan Vilayetler Hizmet Birliğinde görev almaktan ve hizmet etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Vali Yavuz Birliğin kuruluş amacı ve bu amaç doğrultusunda yürüttüğü bazı faaliyetler hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Üye İl Özel İdarelerinin imkan ve faaliyetlerini birleştirmek suretiyle bu idarelere mevzuatta verilmiş olan görevleri yapmak ve yapılmasına yardımcı olmak; Bu amacı gerçekleştirmek için, İl Özel İdarelerine mevzuatla görev olarak verilmiş konularda her türlü ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunur. Her dereceli okul öğrencileri için yurtlar yapar, yaptırır, kiralar, işletir, işlettirir veya ortaklaşa kullanır. Ekonomik ve turistik amaçlı tesisler yapar, yaptırır, işletir, işlettirir, şirketler kurar ve bu konuda gerektiğinde merkezi idare ile işbirliği yapar. Birlik 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunun 20'nci maddesi gereğince Ülke Düzeyinde Birlik olması nedeniyle yeni görevler üstlenmiştir: Bu doğrultuda Birlik ana tüzüğü yenilenerek günün şartlarına ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeyle; mahalli idarelerin menfaatlerinin korunması, gelişmelerine yardımcı olunması, personelinin eğitilmesi, mahalli idarelerle ilgili kanun hazırlıklarında görüş bildirilmesi amacıyla, mahalli idarelere rehberlik etmek, yardımlaşma ve işbirliğini, teknik ve idari deneyim bilgi değişimini teşvik etmek, iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına yardım etmek konularında da faaliyette bulunabilir."

Vilayetler Hizmet Birliği 40. Olağan Genel Meclis toplantısı üye seçimlerinin gerçekleştirilmesinin ardından dilek ve temennilerin ifade edilmesiyle sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Seddar Yavuz Vilayetler Hizmet Birliği'ne Encümen Üyesi Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement