Vali Tapsız'dan Suriyeli Sığınmacılara Veda Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Vali Tapsız'dan Suriyeli Sığınmacılara Veda Ziyareti

Valililer Kararnamesi ile Kilis'ten Karaman Valiliğine atanan Süleyman Tapsız, Elbeyli Konaklama tesisine veda ziyaretinde bulundu.

03.06.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valililer Kararnamesi ile Kilis'ten Karaman Valiliğine atanan Süleyman Tapsız, Elbeyli Konaklama tesisine veda ziyaretinde bulundu.

Tapsız'ı konteyner kente gelişinde Vali Yardımcısı Hakan Ezgi karşıladı.

Konteyner kentteki Halep Kardeşlik Evi'ne geçen Vali Tapsız, burada Suriyeli kanaat önderleri ile görev süresi boyunca yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Tapsız, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek bugüne kadar sunulan hizmetlerin bundan sonra da aynı şekilde verileceğini söyledi.

Suriyeli misafirlerden Türkçe öğrenmelerini ve yetkililer ile güzel ilişkiler kurmalarını isteyen Tapsız, yaklaşık 4 yıldır görev yaptığı Kilis'te çok emeği olduğunu, 600 dönümlük bir tarla olan alanın bugün dünyanın en iyi konteyner kentleri arasında gösterilen bir kampa dönüştüğünü vurguladı.

Tapsız, Suriyelilerin misafirlik süresinin beklenenden daha uzun sürdüğünü, buna rağmen verilen hizmetlerin düzenli bir şekildi devam ettiğini sözlerine ekledi.

Suriyeli Muhammed Bief ise Türkiye'nin yardımlarına işaret ederek, "Buraya geldiğinizde çocuklara gösterdiğiniz şefkat ve merhamet duygusunu gözlerinizde görebiliyorduk. Bu sebeplerden ötürü size minnettarız. Sizi yeni yerinizde ziyaret etmekten mutluluk duyacağız. Bizlerin de kusuru olduysa hakkınızı helal edin." diye konuştu.

Tapsız ve beraberindekiler daha sonra Öncüpınar Konteyner Kent'e geçerek sığınmacılarla bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Tapsız'dan Suriyeli Sığınmacılara Veda Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement