Vali Toprak Gana Heyetini Makamında Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Toprak Gana Heyetini Makamında Kabul Etti

Vali Toprak Gana Heyetini Makamında Kabul Etti

İzmir Valisi Mustafa Toprak 82. İzmir Enternasyonal fuarı için Gana'dan ülkemize gelen Delegasyon heyetini makamında ağırladı.

04.09.2013 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ghana Hazine Dış Ticaret Müsteşarı Mr. Gideon Kwame Boye Quarcoo, müsteşar yardımıcı Mr. Stephen Normeshie ve beraberinde ki 11 kişilik heyet ile Sıcak bir atmosferde geçen toplantı ile Türkiye ile Gana arasındaki ticari köprülerin güçleneceğini dile getiren Vali Toprak şunları söyledi. "İnanıyorum ki fuarın bir fırsat oluşturduğu bu ziyaret, bundan sonra ekonomik ilişkileri de karşılıklı geliştirecek bir yapıya bürünecektir. Hakikaten çok memnun olduk Uluslararası 82. İzmir enternasyonal fuarı bizi 60 ülkeden gelen tüm konuklarımızla buluşturdu. Yani 20'ye yakın Bakan, Bakan yardımcısı da olmak üzere önemli sayıda dış konuğumuzu da ağırlamış olduk. Özellikle EXPO çerçevesinde 16 delegemiz bu noktada ziyaret gerçekleştirdi. Bunlar tabii ki ülkelerin birbirini tanımasına, ilişkilerin güzelleşmesine de önemli bir fırsat tanıyor. Yani İzmir dışa açık bir yer ve şu anda İzmir'de yüze yakın yüz ülkenin fahri konsolosu var. Burada yani ticari ilişkilerin karşılıklı ülkeler arasında geliştirilmesi noktasında fahri konsoloslarımızda ciddi mana da katkı sağlıyorlar. Bir de Afrika'ya yönelik olarak hakikaten çok önemli, insanlarımızın sevgisi ve iştiyakı var. O manada sizin ziyaretiniz buradaki iş adamlarımızın hakikaten bu noktada ki karşılıklı ekonomik ilişkileri geliştirme noktasında ki heyecanı gelecekte çok daha güzel ortamlar hazırlayacaktır diye düşünüyorum ve bu duygularla tekrar hoş geldiniz demek istiyorum." dedi.

"EXPO konusunda Gana'nın destekçimiz olduğunu biliyorum."

Vali Mustafa Toprak EXPO için de şunları söyledi. "EXPO konusunda Gana'nın katkılarını ve yardımlarını beklediğimizi ve öyle de olduğunu biliyorum. Buradan güzel duygularla döneceğinizi biliyorum. Özellikle çalışma alanı bulduğumuz Bakan olmak üzere tüm Gana da ki yetkililere selamlarımızı sevgilerimizi lütfen götürünüz. Aynı zamanda Gana'da Akra'ya yeni atanan ve benim arkadaşım olan büyükelçi Şentürk Uzun'a da selamlarımı iletmenizi özellikle istirham ediyorum." dedi.

"İzmir'i uluslararası bir eğitim merkezi haine getirmek istiyoruz."

"Hedefimizde stratejik planı yaptık. Bölgesel planı Ankara'ya gönderdik orada İzmir'i aynı zamanda uluslararası bir eğitim merkezi haine getirmek noktasında hedefimizi de oraya yazmış bulunuyoruz." dedi.

Görüşme karşılıklı hediyelerin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Toprak Gana Heyetini Makamında Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement