Vali Tuna, Beylikova, Mihalıççık ve Sivrihisar İlçelerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Tuna, Beylikova, Mihalıççık ve Sivrihisar İlçelerini Ziyaret Etti

Tuna, Beylikova, Mihalıççık ve Sivrihisar ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu

20.09.2013 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Beylikova, Mihalıççık ve Sivrihisar ilçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde görevine yeni başlayan Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış makamında ziyaret eden Vali Tuna, ilçe hakkında bilgi aldı. Kaymakam Haskırış "Selçuklular döneminde büyük bir at yetiştirme merkezi olan ve bu sebeple ismi Beylikahır olan ilçemizin, 1985 yılında ismi Beylikova olarak değiştirilmiş ve 14 Temmuz 1987 tarihinde ilçe merkezi statüsüne kavuşmuştur. Ekonomisi temelde tarım ve hayvancılığa dayanan ilçede aynı zamanda hayvansal üretimde gelişmiştir" dedi.

Vali Tuna, Kaymakam Haskırış'a verdiği bilgiler için teşekkür ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Beylikova İlçe ziyaretinden sonra Mihalıççık ilçesine geçen Vali Tuna, burada Kaymakam Cüneyt Manisa'yı ve Belediye Başkanı Ümit Güven'i makamlarında ziyaret etti.

Vali Tuna, Kaymakamlık ziyareti esnasında ilçenin fiziki yapısı, nüfusu, eğitim durumu, tarım ve sanayisi hakkında Kaymakam Manisa'dan bilgi aldı.

Daha sonra ilçe belediyesine yürüyerek geçen Vali Tuna, halkla bir araya gelerek sohbet etti. Başkan Güven'i makamında ziyaret eden Vali Tuna, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi edindi. Ziyaret sonunda Vali Tuna, belediye çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Vali Tuna, ardından Yunus Emre'nin kabrinin bulunduğu Yunus Emre beldesini ziyaret etti. Vali Tuna burada yaptığı kısa konuşmasında "Gönül dostu Yunus Emre'nin bizlere vermek istediği mesajları gelecek nesillerimize en iyi şekilde aktarmamız lazım" dedi.

Yunus Emre beldesi ziyaretinin ardından Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş'ı ve Belediye Başkanı Yaşar Yurttaş'ı makamlarında ziyaret ederek ilçe ve belediye çalışmaları hakkında brifing aldı.

Yurttaş'ı ziyareti esnasında duygularını dile getiren Vali Tuna, 20 Eylül 1921 yılında düşman işgalinden kurtarılan ilçenin kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlayarak, "Türk Dünyası 2013 Kültür Başkenti maskotu Nasreddin Hoca'nın doğduğu, dünyanın merkezi dediği ve bağrından çıkardığı değerleriyle, bereketli toprakların  düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Sivrihisar Ulucami restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Tuna, çarşı esnafı ve vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Tuna, sohbet esnasında cebinde sigara paketi gördüğü bir vatandaşa, sağlıklı yaşamak istiyorsa sigarayı bırakmasını tavsiye etti.

Vali Tuna, daha sonra Hızırbey Türbesi, Ermeni Kilisesi, Eski Hastane ve Eski Askerlik Şubesi'nde incelemelerde bulundu.

Vali Tuna'ya ilçe ziyaretleri esnasında Vali Yardımcısı İsmail Küreci ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin eşlik etti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Tuna, Beylikova, Mihalıççık ve Sivrihisar İlçelerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement