Vali Tuna'dan Yunus Emre Sevenler ve Tanıtanlar Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Tuna'dan Yunus Emre Sevenler ve Tanıtanlar Derneği'ne Ziyaret

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Yunus Emre Sevenler ve Tanıtanlar Derneği'ni ziyaret etti.

08.04.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Yunus Emre Sevenler ve Tanıtanlar Derneği'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Hüseyin Kuzu'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tuna, insanların birbirini Yunus Emre'nin insana verdiği değer gibi sevmesini diledi.

Yunus Emre'nin insanlar arasında ayrım yapamadan herkese gönül kapısını açtığını dile getiren Vali Tuna, halkın dilini kullanarak eserlerini de bu yönde oluşturduğunu anlattı.

Şiirlerinin derin manalar içerdiğini belirten Vali Tuna, "Şiirlerinin ve sözlerinin anlaşılabilir olması, bizim için çok önemli. Büyük düşünür, kimseyi ayırmadan kayırmadan sevmiş, buna karşılık Anadolu insanı tarafından çok sevilmiş ve sayılmış bir gönül insanıdır. Yunus Emre'ye tüm Eskişehirliler olarak iyi sahip çıkmamız lazım. Toplumu temsil eden her kesime Yunus Emre'yi iyi anlatmamız lazım. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Yunus Emre'yi iyi anlatmak bizim üzerimize düşen büyük bir görevdir" ifadelerini kullandı.

Tuna, Yunus Emre'nin iyi bir kul olma yolunda düşüncelerini yaymak için Anadolu'yu karış karış dolaştığını anlatarak her yıl 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'nın bu yılda kapsamlı bir şekilde yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Tuna'dan Yunus Emre Sevenler ve Tanıtanlar Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement