Vali Vekili Bingöl: "Konteynerlerde klima ihtiyacı giderilecek" - Son Dakika
Güncel

Vali Vekili Bingöl: "Konteynerlerde klima ihtiyacı giderilecek"

Vali Vekili Bingöl: "Konteynerlerde klima ihtiyacı giderilecek"

Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl, Hatay'da 175 farklı bölgede 54 bin konteyner inşasının devam ettiğini, kurulumu tamamlanan 17 bin 400 adet konteynere 65 bin 255 kişinin yerleştiğini kaydederek, "Sıcak havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan klima ihtiyacı çözülmeye başlanmış olup kısa sürede tüm konteynerler da klima ihtiyacı giderilecektir"dedi.

19.05.2023 20:01  Güncelleme: 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Vekili Bingöl: "Konteynerlerde klima ihtiyacı giderilecek"

Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl:

-"175 farklı bölgede 54 bin konteyner inşasının devam ediyor, kurulumu tamamlanan 17 bin 400 adet konteynere 65 bin 255 kişi yerleşti"

-"Sıcak havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan klima ihtiyacı tüm konteynerlerde kısa sürede giderilecektir"

-" 3 bin 880 iş yerinden bin 453'ünün hak sahiplerine teslim edildi"

-"Hatay'da 1 milyon 62 bin 886 seçmenden 883 bin 992'sinin anayasal hakkını kullandı"

-"Barınma, beslenme ve tahliye işlemleri başarılı bir şekilde yürütüldü, aynı uygulama 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinde de yapılacak"

HATAY - Hatay Vali Vekili Oğuzhan Bingöl, Hatay'da 175 farklı bölgede 54 bin konteyner inşasının devam ettiğini, kurulumu tamamlanan 17 bin 400 adet konteynere 65 bin 255 kişinin yerleştiğini kaydederek, "Sıcak havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan klima ihtiyacı çözülmeye başlanmış olup kısa sürede tüm konteynerler da klima ihtiyacı giderilecektir"dedi.

Bingöl, Hatay Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında kentte enkaz kaldırma, konteyner kurulumu ve yaklaşan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

6 Şubat sabahı Anadolu coğrafyasının tarihin en büyük ve yıkıcı depremlerinden birini yaşadığını hatırlatan Vali Bingöl, depremi en yıkıcı etkisiyle, birlikte yaşayan Gazi Hataylı hemşerilerine gösterdikleri gayret ve fedakarlıklardan dolayı şükranlarını sundu.

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren, devletin ve bütün vatandaşların büyük felaketi göğüslemek için olağanüstü bir çaba sarf ettiğinin altını çizen Bingöl, "Başta Antakya, Defne, Kırıkhan, Samandağ, Hassa olmak üzere bütün ilçelerimiz depremden etkilenmiştir. İlimiz genelinden konutların yüzde 36'sı, ticarethanelerin yüzde 45'i kullanılamaz hale geldi. İl merkezinde ise bu oran yüzde 63'e çıkmıştır. Bu yapı stoğu içerisinde yer alan yıkık ve acil yıkılması gereken yapıların tamamı temizlenmiştir" diye konuştu.

"17 bin 400 konteynere, 65 bin 255 kişi yerleşti"

Bingöl,ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğine değinen Bingöl, ayrıca enkaz döküm sahalarındaki ayrıştırma işlemlerinin de sürdüğünü kaydetti.

Depremden bugüne Hatay'da toplam 175 farklı bölgede 54 bin konteyner inşasının devam ettiğini kaydeden Bingöl, bunlardan kurulumu tamamlanan 17 bin 400 adet konteynere 65 bin 255 kişinin kullanımına sunulduğunu bildirdi.

"Klima ihtiyacı gidiriliyor"

Önümüzdeki 1 haftalık dilim içerisinde ilave 8 bin konteynerin de depremzedelerin hizmetine sunulacağını duyuran Bingöl," Tüm konteynerlerimizde çok kısa süre içerisinde kurulum tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Sıcak havaların başlaması ile birlikte ortaya çıkan klima ihtiyacı giderilmeye başlanmış olup kısa sürede tüm konteynerler da klima ihtiyacı giderilecektir" dedi.

"İş yerleri teslim ediliyor"

Ekonominin can damarı olan esnafların geçici iş yeri taleplerinin çok hızlı bir şekilde karşılandığını vurgulayan Bingöl, yapımına başlanan 3 bin 880 iş yerinden bin 453'ünün hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

"883 bin 992 seçmen sandığa gitti"

Hatay'da 1 milyon 62 bin 886 seçmenden 883 bin 992'sinin anayasal hakkını kullanarak sandığa gittiğini ve oyunu kullandığını ifade eden Bingöl," Yüksek oranlı bu katılımın barınma, beslenme ve tahliye işlemleri başarılı bir şekilde yürütülmüştür. Aynı uygulama 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimlerinde de yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

Toplantıya; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kütahya Valisi Ali Çelik, Merkez Valileri Osman Kaymak ve Aykut Pekmez katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Vekili Bingöl: 'Konteynerlerde klima ihtiyacı giderilecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement