Vali Yardımcıları Yeşilay'a Kulak Verdi - Son Dakika
Güncel

Vali Yardımcıları Yeşilay'a Kulak Verdi

Yeşilay, 81 ilin vali yardımcılarının bir araya geldiği Uyuşturucu ile Mücadelede Yerel Koordinasyon Çalıştayı'nda Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı (TBM) anlattı.

22.11.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Uyuşturucu İle Mücadelede Yerel Koordinasyon Çalıştayı'nda 81 ilin vali yardımcılarına Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı (TBM) anlattı. İllerde oluşturulan İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurullarına başkanlık eden vali yardımcılarının bir araya getirildiği çalıştayda, uyuşturucuyla mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

TBM Programını vali yardımcılarına anlatan Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, uyuşturucuyla mücadelede kamu sivil toplum işbirliğine çok önem verdiklerini belirtti. Bağımlılıkla mücadelenin toplumsal bir mücadele olduğunu belirten Yılmaz, "Toplumun her kesiminin ve bakanlıkların elini taşın altına koyarak bu sorunla mücadeleye aktif olarak katılması gerekiyor. Bu bağlamda ilgili kurumların üzerine büyük vazifeler düşüyor" dedi.
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) içerikleri hakkında da bilgi veren Yılmaz, programla her yaş grubuna bağımlılıkla ilgili bir kazanım elde ettirerek, farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. TBM'yi Türkiye'de yaygınlaştıracaklarını dile getiren Yılmaz, " Antalya'da düzenlediğimiz büyük bir programla 487 formatör yetiştiriyoruz. Onlar bu eğitimi aldıktan sonra, kendi bölgelerindeki bütün rehber öğretmenleri eğitecekler. Böylelikle 23 bin rehber öğretmeni eğiteceğiz. O rehber öğretmenler de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere, hazırladığımız özel içerikli eğitimi verecek. Ayrıca çeşitli etkinlik ve uygulamaların yer aldığı, öğrencilerin istedikleri zaman erişebilecekleri elektronik bir içerikle de bu eğitimi destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Yardımcıları Yeşilay'a Kulak Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement