Vali Yardımcısı Yüzer, Suriyeli Tanıtım Kartlarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Vali Yardımcısı Yüzer, Suriyeli Tanıtım Kartlarını Tanıttı

Vali Yardımcısı Yüzer, Suriyeli Tanıtım Kartlarını Tanıttı

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Suriyeli misafirlere verilmek üzere düzenlenen tanıtım kartlarını kamuoyuna tanıttı.

20.12.2013 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Suriyeli misafirlere verilmek üzere düzenlenen tanıtım kartlarını kamuoyuna tanıttı.

Şanlıurfa Valiliği ve AFAD Başkanlığı'nda oluşturulan Koordinasyon Merkezi'nde basın mensupları ile bir araya gelen Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Suriye'de yaşananları ve kente etkisini değerlendirdi. Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı toplam 130 bin civarında Suriyeli misafirin olduğunu söyleyen Yüzer, "Bu misafirlerin 65 bini Harran, Akçakale, Ceylanpınar ve Viranşehir kamplarında; 65 bin civarında da bu kampların dışında kendi imkanlarıyla ilimizde bulunan misafirlerden oluşuyor" dedi.

Koordinasyon Merkezi'nde Suriyeli misafirler için yapılan işlemlerle ilgili tanıtıcı afiş ve broşürler hazırlanacağını belirten Yüzer, bu amaçla hem Suriyelilerin hem de Şanlıurfalıların bu konuda gerekli bilgilendirmenin sağlanacağını kaydetti.

Hazırlanan kimlik kartları ile de bu insanların kayıt altına alınmasının sağlandığını vurgulayan Mehmet Yüzer, "Takdir edersiniz ki 130 bin çok büyük bir nüfus. Bu kişileri biz her hangi bir şekilde kayıt altına almazsak ileride bunun çeşitli sakıncaları doğacaktır. Biz onları ayrıntılı ve hızlı bir şekilde kayıt altına almak istiyoruz. Böylece hem güvenlik açısından bir sakınca doğmasın, hem de onlara ulaştırılacak hizmetler etkin ve verimli bir şekilde ulaştırılsın" diye konuştu.

10 DAKİKADA CİPLİ KART

Ayrıca merkezde günlük ortalama bin tanıtım kartı vermeyi hedeflediklerini sözlerine ekleyen Yüzer, en fazla 10 dakika gibi bir sürede kartların verilebildiğini belirtti.

Suriyelilerin Koordinasyon Merkezi'ne yönlendirmelerini isteyen Yüzer, kartların sağladığı kolaylıkları ile ilgili ise şunları söyledi:

"Bu karta sahip olan Suriyeliler pek çok hizmetten ücretsiz bir şekilde faydalanıyorlar. Sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler ve ileride gerek ülkemiz tarafından gerek uluslararası yardım kuruluşları tarafından verilecek yardımlardan faydalanabilecekler. Bugüne kadar merkezimizde 65 bin Suriyeliye tanıtım kartı verildi. Vatandaşlarımız müsterih olsun, devletimiz vazifesini yapıyor. Biz mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde Suriyeli misafirlerimizi kayıt altına alıyoruz. Daha önce çipsiz kart veriliyordu, artık çipli kartlara geçildi. Şanlıurfalılar da kendileriyle her hangi bir şekilde etkileşime geçen misafirlerden bu kartı sorsunlar. Kartı olmayanları da merkezimize yönlendirsinler."

Koordinasyon Merkezi'nin ardından Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, beraberindekilerle birlikte Şanlıurfa Valiliği Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'ne geçti.

Mehmet Yüzer, Eğitim Merkezi'ndeki sınıfları gezerek bazı öğrencilerle sohbet etti. Derslere de katılan Yüzer, öğretmenlerden ve merkez müdüründen çalışmaları hakkında bilgi aldı. Mehmet Yüzer ve beraberindekiler öğrencilere yanlarında getirdikleri hediyeleri dağıtarak merkezden ayrıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer'e Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Dernek Başkanı Osman Gerem, dernek ikinci Başkanı Yusuf Mert, Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Adil Saraç, IMPR Şanlıurfa Şube Temsilcisi Ümit Algan ile AFAD ve Koordinasyon Merkezi görevlileri eşlik etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yardımcısı Yüzer, Suriyeli Tanıtım Kartlarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement