Vali Yavuz'dan Çilek Üreticilerine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Yavuz'dan Çilek Üreticilerine Ziyaret

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu ilçesinde çilek üreticilerini ziyaret etti.

16.05.2018 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu ilçesinde çilek üreticilerini ziyaret etti.

Yavuz, Altınordu ilçesinde çilek üretimi yapılan tarlaları ziyaret ederek, üreticilerle sohbet etti.

Üreticilerin talep ve görüşlerini dinleyen Yavuz, yaptığı açıklamada, fındığın yanında üreticilere ek gelir getirici yeni ürünlerin kazandırılmasının önem arz ettiğini söyledi.

Bu sezon il genelinde 400 dekar alanda çilek üretimi yapıldığını ve bin tonun üzerinde üretim beklediklerini, bu noktada üreticileri özverili çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Çilek üretimi Altınordu, Kabadüz, Perşembe, Gülyalı, Ünye, Ulubey gibi birçok ilçemizde yaygın olarak yetiştiriliyor. Dekarda yüzde 33, üretimde ise yüzde 50 oranında bir artış bekliyoruz. Yeni ürünlerin kazandırılması noktasında valilik olarak katkı ve desteklerimiz devam edecektir. Genç girişimci kardeşimizi de yürekten kutluyor, diğer çiftçilerimize de örnek olmasını diliyorum."

Üreticilerden Selçuk Şahin ise 2013 yılında 10 dekarı örtü altı olmak üzere 40 dekarlık alanda, 15 kişi istihdam ederek çilek üretimine başladığını anlatarak, gelinen noktada 75 dekar alanda yüze yakın işçi istihdam ettiğini ve yılda 300 ton civarında çilek üretimi gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Yavuz'dan Çilek Üreticilerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement