Vali Yavuz'dan Okul Müdürleri ve Öğretmenlere Uyarı - Son Dakika
Güncel

Vali Yavuz'dan Okul Müdürleri ve Öğretmenlere Uyarı

Vali Yavuz\'dan Okul Müdürleri ve Öğretmenlere Uyarı

Muş Valisi Seddar Yavuz, okul müdür ve yardımcılarına yönelik düzenlediği toplantıda sert uyarılarda bulunarak, “Okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin siyasi parti toplantılarına katılıp, oradaki eylemlere katılıp daha sonra sınıfa girmelerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

02.10.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz, okul müdür ve yardımcılarına yönelik düzenlediği toplantıda sert uyarılarda bulunarak, "Okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin siyasi parti toplantılarına katılıp, oradaki eylemlere katılıp daha sonra sınıfa girmelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Muş Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısına Vali Seddar Yavuz, İl Mili Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya, şube müdürleri, okul müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Vali Seddar Yavuz da, ilk ve son defa okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenleri uyardığını söyledi.

Okulların asla siyaset meydanları olmadığının altını çizen Vali Yavuz, şöyle konuştu: "Okulların siyaset meydanlarına, siyaset mekanlarına döndürülmesine asla izin vermeyin. Çünkü benim çocuğumun zihnini bulandırmaya hiçbir öğretmenin hakkı yok. Çocuğumu ben istediğim gibi yetiştirme hakkına sahibim. 10 yaşındaki çocuğu şu veya bu düşünceye yönlendirmek, öncelikle o çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüktür. Onu iyi insan, iyi vatandaş olarak yetiştirmek, daha sonra belirli bir yaş olgunluğuna geldiğinde de kendine göre bir düşünce tarzı benimsemesi en doğal olanı, en doğru olanıdır. O yüzden başta okul müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin okul müdürü, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin müdür yardımcısı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin öğretmeni olduğunu asla hiç kimse unutmamalıdır. Okullarda siyaset yapan, huzuru bozan ve özellikle çocukları terör örgütüne yönelik yönlendirmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğim. Bunu açıkça söylüyorum. Azda olsa bu tür faaliyetleri yapanlar olduğunu biliyorum ve bundan sonra her fırsatta peşinde olacağımı söylüyorum."

"SİYASİ PARTİ FAALİYETLERİNE KATILANLARIN ASLA SINIFA GİRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin siyasi parti faaliyetlerine katıldıklarında asla sınıflara bir daha sokmayacaklarını kaydeden Vali Yavuz, "Eğer siyaset yapacaksan, istifa eder her görüşe göre Türkiye'de siyasi bir parti var. Buna üye olur, faaliyetlerini yaparsın. Ama okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin siyasi parti toplantılarına katılıp, oradaki eylemlere katılıp daha sonra sınıfa girmelerine asla izin vermeyeceğiz. Fiziki mekanlar konusunda gerekli tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"BARIŞ BARIŞ DİYENLER ASFALT MAKİNELERİMİZİ YAKTI"

"Barış barış diyenler dün Bulanık- Malazgirt arasında asfalt yapan makinelerimizi yaktı, cami, cemevi diye bombalı tuzaklar kuranlar, Bulanık'ta 7 okulun camlarını kıranlar, harap edenler bunlara bizim tahammülümüz yok" diyen Vali Yavuz, barış sürecini iyi niyetle götürdüklerini söyledi. Neticenin ne olduğunu şimdi herkesin gördüğünü anlatan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dağı, taşı bombalarla dolduranlar sivil ya da asker gözetmeksizin bomba patlatanlar, insanlıktan bahsedemezler ve insanlık dersi veremez. Bunu destekleyenlere biz kamuda yer veremeyiz. Varsa gider siyasetini yapar, istifa eder. Çünkü namuslu davranış şudur, ben Türkiye Cumhuriyeti Devletinin valisiyim, Türkiye Cumhuriyeti Devletine gönülden bağlıyım, bu sıfatımla buradayım. İşime gelmiyorsa istifa ederim. Farklı bir görüşüm varsa gider siyaset kulvarında konuşurum, istediğimi konuşurum. Zaten siyasetçiler konuşuyor. Ama devlet memuru şu an Anayasamıza göre, mevzuatımıza göre siyaset yapabilmesi mümkün değil."

"MEMURDAN STK TEMSİLCİSİ OLMAZ"

Memurların sivil toplum kuruluşu şemsiyesi altında olamayacağını vurgulayan Vali Yavuz, sözlerine şöyle devam etti: "STK şemsiyesi altında memurdan STK temsilcisi olmaz. Birbirimizi falan kandırmayalım, memurdan STK temsilcisi olmaz. STK dediğin sivil demektir. Dünyadaki kurallar belli, siyaset yapacaksak istifa edelim, buyurun hangi siyasi partide gönlünüz varsa gidin orada istediğiniz işi yapın, bir itirazımız yok. Ama bütün Muş kamuoyu için söylüyorum, devlet memurlarının siyasete on parmağı ile bulaşmasına izin vermeyeceğiz. Benim bütün görevim şudur, önce böyle toplantılar yapıyorum, insanlara görüş ve düşüncelerimi söylüyorum, ikaz ediyorum, hassasiyetlerimi bildiriyorum. Bu hassasiyetlere uyulmadığı taktirde devletin yasalarını işletmek devletin asli görevi. Hukuku uygulamak burada kanun hakimiyeti sağlamak bizim asli görevimiz. Bunu yapacağız ama bu toplantıları yapmadan bir şey yapmak benim açımdan çok doğru gelmedi. O yüzden sizleri bilgilendiriyorum, sizden hassasiyet bekliyorum." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Yavuz'dan Okul Müdürleri ve Öğretmenlere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement