Vali Yavuz ve Başkan Asya Oyunu Kullandı - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz ve Başkan Asya Oyunu Kullandı

Vali Yavuz ve Başkan Asya Oyunu Kullandı

Muş Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya oyunu kullandı.

16.04.2017 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya oyunu kullandı.

Vali Adil Yazar Ortaokuluna gelen Vali Seddar Yavuz, 1083 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra, Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet Polisi Murat Yıldız'ın dedesi Sıddık Yıldız ile bir süre sohbet etti. Vali olarak her zaman emirlerinde olduklarını dile getiren Vali Yavuz, "Sen 23 yaşında vatan evladını, bu vatan için toprağa vermişsin. Biz senin emrinde olmuşuz, hiçbir şey değil " dedi.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyledi. İl genelinde 817 sandık kurulduğunu ve 225 bin 279 seçmen bulunduğunu ifade eden Vali Yavuz, toplam 4 bin 624 güvenlik görevlisinin görev aldığını kaydetti. Yavuz, "Anayasa değişikliği halk oylaması, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren bu değişiklikle ilgili olarak ilimizde her türlü güvenlik tedbiri en ince detayına kadar alınmış ve şu anda 817 sandıkta 225 bin 279 seçmenimiz, özgür ve hür iradesini sandığa yansıtacak şekilde tedbirlerimizi aldık. Bu bölgelerde 4 bin 624 güvenlik görevlisi görevlendirilmiştir. İlk defa her sandık bölgesinde yeteri kadar güvenlik görevlisi bırakılmıştır. O yüzden Muş'un en ücra köşesinden şehir merkezine kadar, her yerde vatandaşımızın korkmadan, endişe etmeden, oyunu, fikrini ve vicdanını sandığa yansıtması noktasındaki tüm tedbirler alınmıştır. Ümit ediyorum ki, ülkemizin ufkunu açacak, yarınlara güvenle bakacağımız bir sonuçla da karşılaşırız. Tüm vatandaşlarımızın sandığa gitmelerini, oyunu kullanmalarının bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatıyorum. Tüm Muşlu kardeşlerimizin, demokratik bir olgunluğa ulaştığını memnuniyetle görüyor ve bu demokratik olgunluğun da özellikle dünyaya güzel bir örnek olacağını değerlendiriyorum" dedi.

Aynı okulda 1097 numaralı sandıkta oyunu kullanan Belediye Başkanı Feyat Asya ise, oylamanın demokrasi şöleni havasında geçtiğini dile getirerek, "Sabahın erken saatlerinde halkımız, birbirlerine tahammül kültürüyle, birbirlerine karşı saygı ve sevgi ölçüleri içerisinde oylarını kullanıyorlar. Şu an için ilimiz genelinde hiçbir sıkıntı olmadığını görüyoruz. Temennimiz, oylamanın sorunsuz bir şekilde bitmesi ve Türkiye'nin hayrına vesile olacak bir sonucun çıkmasını ümit ediyoruz. Halkımız, demokrasi şölenine gidercesine oyunu kullanmaya geliyor" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz ve Başkan Asya Oyunu Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement