Vali Yazıcı'dan Sanayiciye Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Vali Yazıcı'dan Sanayiciye Tam Destek

Vali Yazıcı\'dan Sanayiciye Tam Destek

Balıkesir Sanayi Odası tarafından 9.’su düzenlenen Ekonomik İstişare Toplantısı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gerçekleşti.

25.11.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Sanayi Odası tarafından 9.'su düzenlenen Ekonomik İstişare Toplantısı Balıkesir'in Bandırma ilçesinde gerçekleşti. Sanayici ve iş adamlarının katıldığı toplantıda konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, şehrin sanayicilerine tam destek vererek "Bana bağlı kurumlardan sanayicimizin ayağına bir çakıl taşı dahi takılmayacak" dedi.

Bandırma'da düzenlenen ve şehrin ekonomi dünyasını bir araya getiren toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Kaymakam Vekili Susurluk Kaymakamı Yusuf Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, iş dünyasının temsilcileri, sanayiciler ile kooperatif ve odaların başkanları katıldı.

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur'un açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Uğur, son günlerde dolar ve euro kurundaki artışlar, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili verdiği dondurma kararını değerlendirdi. Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye için verdiği ilişkileri dondurma kararının siyasi bir karar olduğunu vurgulayarak, "Bir içe dönme var. Bu kararlar siyasi. Bugün AB Bakanımız da söyledi kararın siyasi olduğunu. Kendi iç dinamikleri açısından Türkiye'yi biraz kullanıyorlar anlamında. Dolar ve Euro'da da artış oldu. Faizler arttı. Ama biz öyle bir bölgede yaşıyoruz ki, üretmezsek, gelişmezsek bizim bu bölgede hayatta kalma şansımız yok. Dünya devletlerinde ekonomik ve politik sorunlar devam ediyor. 15 Temmuz bize şunu gösterdi ki, bizim bizden başka dostumuz yok. Gidebilecek başka ülkemiz de yok. Bizim çalışmaktan başka, üretmekten başka şansımız yok. O nedenle üretmemiz lazım, çalışmamız lazım. 2. Dünya Savaşı'ndaki Almanya kadar kötü değiliz ama bugünlerde bazı sıkıntılar var. Ama güzel günler bizi bekliyor diye düşünüyorum. Umutlu olmak zorundayız, ümidimizi yitirmemek zorundayız. Başka çaremiz yok" dedi.

Mirza : Bandırma'nın önünü açacak 5000'lik planları acilen istiyoruz

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma hakkında kısa bir bilgi sunduktan sonra, Bandırma Belediyesi'nin yaptığı ve yapmakta olduğu projeleri aktardı. Mirza "Bandırma 100 binlik planlarda sanayi ve lojistik ağırlıklı bir bölge olarak planlandı. Çok sayıda yatırımcı bize başvuruda bulunuyor. Yer almalar söz konusu. Ancak bölgemizde ve dünyada yaşanan bazı olumsuzluklar ekonomik bir durgunluğa neden oluyor ve zaman zaman da doların, faizin yükselmesi ile olumsuzluklar yaşıyoruz. Umarım bunları kısa zamanda aşarız diye düşünüyorum. Bandırma'da gelişmenin önünü açmak için 5000'lik planların acilen yapılması şart. Çünkü çok sayıda sanayi kuruluşu mevzi imar planları için başvuruyor. Komisyondaki arkadaşlarımız sanayinin önünü açalım diye tek tek bunları oluşturmaya çalıştığında da süreç uzuyor. Kentin çarpık sanayileşmesi söz konusu oluyor. Yolların düzgün planlanmadan oluşmasına ve altyapısı eksik şekilde yapılmasına neden oluyor. Onun için bir an önce 5000 'lik planlar Bandırma için çok önemli" dedi.

Uğur : 2017'nin başında 5000'lik planların ihalelerine çıkacağız.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Türkiye'nin Türkiye'den başka dostu yok. Biz mutlaka kendi iç dinamiklerimizle, insan gücümüzle, doğal zenginliklerimizle mutlaka yatırım yapmamız, üretmemiz gerekiyor. İtilafları da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra 20 ilçemize de eşit seviyede yaklaştık yaklaşıyoruz. Ben Ak Parti'den seçilmiş bir Belediye Başkanıyım, Dursun Mirza Cumhuriyet Halk Partisi'nden. Ama diyaloglarımız gayet uyumlu. Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 bütçesini mecliste oy birliği ile kabul ettik. Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 bütçesi 750 milyon TL, BASKİ'nin bütçesi ise 460 milyon TL. Yani 1,2 katrilyon gibi bir bütçemiz var. Bunu da yüzde 70-80 oranında gerçekleştireceğiz. İlk 100 binlik planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni onayladı. Biz de ilk önce merkez ilçeler olan Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey'in 5000'lik planlarını yaptık. 2017'nin başında Bandırma'nın da Edremit, Gönen ve Erdek'in de 5000'lik planlarının ihalelerine çıkacağız. Bandırma bizim için çok önemli. Bandırma'da yapacağımız Tematik Park için Başkan Dursun Mirza, beton yığını olmamalı. Rekreasyon Alanları istiyoruz, yeşil alanları istiyoruz diyor. Biz Bandırma'da Tematik Park Projemizi yapacağız alanı TOKİ'den neden aldık? TOKİ oraya binaları doldurmasın, betonlaştırmasın diye aldık. Tematik Park projesi ile ilgili uluslararası bir yarışmaya çıktık. 26 Kasım Cumartesi günü yurt dışından ünlü mimarlar Bandırma'ya geliyor. O bölgede 25 adet eski kışla binası var, hepsi tescilli. Açacağımız yarışmada tahmin ediyorum en az 300 proje yarışacak. Mart ayında yarışmanın sonucu belli olduktan sonra seçilen projenin maketini MIPIM Fuarı'nda teşhir edeceğiz ve ödülünü vereceğiz. İstiyoruz ki, bu Tematik Park'a, İstanbul'dan, İzmir'den, Balıkesir'de, Bursa'dan Manisa'dan İnşaat Mühendisliği, Mimarlık Fakülteleri'nde eğitim gören öğrenciler gelsin ve burada çalışmalarda bulunsun" dedi.

Başkan Uğur, Bandırma'da 1,5 yıldır Hollanda ile görüşmelerini sürdürdükleri Rotterdam Modeli Liman için de Bilim ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Uğur, Bandırma'ya yapılacak bir adet dal-çık ve bir adet de kavşak düzenlemesi için sondaj ve zemin etüt çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, çalışmaların ardından projelerin ortaya çıkarak en geç bir ay içinde ihalesini yapacaklarını söyledi. Başkan Uğur, Bandırma'da Gar Oteli ve Eski Dekanlık Binası olarak bilinen ve 12 yıldır metruk halde bulunan binanın da ihalesinin yapıldığını ve Bandırmalı bir firmanın ihaleyi kazandığını ifade etti.

Vali Yazıcı : Bana bağlı kurumlardan sanayicimizin ayağına küçük bir çakıl taşı dahi takılmayacak

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da sanayicilere hitaben yaptığı konuşmasına 15 Temmuz hatırlatması ile başladı. Vali Yazıcı, "Bir kara gün. Şer cephesinin ülkemize, demokrasimize, insanımıza, cumhuriyetimize kastettiği fakat bu büyük milletin iradesini ortaya koyarak, gereğini yaparak, durdurduğu bu kara günü bir hatırlatmak istiyorum. Sebebi şu, bu şerden, bu kara günden inşallah hayra doğru giden bir yolculuğumuz olacak. Bundan 3-5 yıl önce Arap ülkelerine, Afrika'daki bazı ülkelere dünyanın gelişmiş büyük ülkeleri dediğimiz o ülkeler demokrasi götürüyordu. Daha doğrusu demokrasi götürdüklerini söylüyorlardı. Ama bizim demokrasimize kastedildiğinde ne yazık ki ciddi bir lanetleme dahi olmadı. Peki bu şartlarda ne yapacağız? Oturup ağlayacak halimiz yok. Yolumuza bakacağız. Bizim bizden başka dostumuzun olmadığını bilerek yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptıklarınızdan mutlaka bir tık yukarı çıkacaksınız. Daha fazla çalışacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için, ayakta kalmak için, bizden aman dileyen Suriyeli kardeşimiz için, hatta başka devletler, topluluklar da bizden aman diliyorsa onlara yardım edebilmek için, Osmanlı'nın torunları ve büyük bir millet olduğumuz için daha çok çalışacağız. Dostlarımıza güven, düşmanlarımıza da nasıl hissetmek istiyorlarsa öyle hissettireceğiz. Biz Balıkesirliler olarak Bandırmalılar olarak üzerimize düşeni yapalım. Beş buçuk ay önce Rize Valiliğinden Balıkesir Valiliğine atandım. Ondan önce de 5 yıl kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Genel Sekreterliğini yaptım. Türkiye'nin sanayi başkentinin herhalde herkes Kocaeli olduğunu söyler. Bu sanayi başkentinde 5 yıl çalıştım. Sanayicilerimiz ne tür sıkıntıları, dertleri var orada fazlasıyla müşaade ettim. Orada hemen hemen aklınıza gelen her sektörden sanayici var. Ben Balıkesir Valisi olarak görev yaparken bana bağlı kurumlardan sanayicimizin önüne bir taş çıkartılmayacak. Küçücük bir çakıl taşına ayağınızın takılmayacağının sözünü vermek için buradayım. " dedi.

Toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yazıcı'dan Sanayiciye Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement